Modni KOLEKTIV: Prvi zajednički ormar u kojem možeš posuđivati odjeću

Foto: Facebook

OVA modna ideja osvojila nas je na prvu.

Ako još uvijek nisi čula za Modni kolektiv, pravo je vrijeme da saznaš o čemu se radi. 
 
Popričale smo s njegovim simpatičnim osnivačicama i evo što smo sve saznale.
 
Što je Modni KOLEKTIV?
 
Modni KOLEKTIV je zajednica zaljubljenika u modu koji su prihvatili svjetski trend posuđivanja odjeće. To je mjesto gdje možeš donijeti odjeću koju više ne nosiš i posuditi što god ti se sviđa. 
 
Kako ste došle na tu ideju?
 
Na ideju smo došle iz potrebe. Koliko puta nam se svima dogodilo da stojimo pred prepunim ormarima i zaključujemo kako opet nemamo što za obući? Taj nam se scenarij previše puta dogodio i odlučile smo tome stati na kraj. Otvorile smo svoje kolekcije, kao i kolekcije svojih dragih prijatelja, svima na raspolaganje i tako je nastao Modni KOLEKTIV - prvi zajednički ormar. To je mjesto gdje svatko može doći i posuditi nešto za obući, a isto tako može pridonijeti povećanju baze odjeće Kolektiva donošenjem odjeće koju ne nosi.
 
 
Kako postati član Modnog KOLEKTIVA?
 
Članom se postaje ispunjavanjem pristupnice i uplatom članarine, a to može postati svaka fizička osoba starija od 16 godina (predočenje osobne iskaznice pri upisu). Postoje dva tipa članarine: ona od 200 kn uključuje posudbu jednog outfita tjedno, dok članarina od 300 kn pokriva neograničen broj posudbi mjesečno. Prethodno posuđena odjeća mora se vratiti u Kolektiv, da bi se posudila nova. 
 
Treba li postati član da bismo posuđivale odjeću?
 
Ne, ali članovi imaju pravo na različite pogodnosti (mogućnost dulje posudbe, studentski popusti, ...). Jednokratna posudba za 1 komad odjeće iznosi 50 kn + kaucija od 50 kn, a za outfit iznosi 100 kn + kaucija od 100 kn. Kaucija se vraća po povratu neoštećene odjeće u Kolektiv, u suprotnom se iznos kaucije koristi za popravak posuđenog.
 
Koliko se odjeća smije zadržati i peremo li ju mi ili vi?
 
Odjeća se posuđuje na tjedan dana. Članovi imaju mogućnost produljenja do 2 tjedna, ali se po isteku tog vremena odjeća mora vratiti u Kolektiv. Za svaki dan kašnjenja s povratom zaračunava se zakasnina od 5 kn po danu. Ako se niti nakon 30 dana odjeća ne vrati u Kolektiv, smatrat će se ukradenom, a članu će biti onemogućena daljnja posudba.
 
 
Odjeća je naša briga. Sva se odjeća šalje vanjskim suradnicima na pranje i kemijsko čišćenje nakon nošenja.
 
Što ako se odjeća pri nošenju ošteti? 
 
Manja oštećenja spadaju u održavanje odjeće i naša su briga. Veća oštećenja dajemo na procjenu našim krojačicama, koje dalje određuju korake u saniranju odjeće. U takvim slučajevima se iznos uplaćene mjesečne članarine koristi za popravak oštećenog artikla, a član mora ponovno uplatiti članarinu za tekući mjesec, ako želi nastaviti s posudbama. 
 
Kakve su reakcije cura na Modni KOLEKTIV?
 
Reakcije su izuzetno pozitivne. Dobivamo mailove pohvale i podrške iz svih dijelova Hrvatske, kao i ponude za suradnju. Djevojke se oduševe kada uđu u prostor Kolektiva, a nerijetko požele ostati nakon prve posjete. S obzirom da je Kolektiv zamišljen i kao prostor za druženje i razmjenu ideja, to ne predstavlja problem.
 
 
Kakvi su vam planovi za budućnost?
 
Planova za budućnost je puno. Radimo na tome da ostvarimo suradnju s domaćim dizajnerima. Planiramo organizirati razne evente u prostoru Kolektiva: od razmjena odjeće gdje bi cure mogle donositi svoju odjeću i razmjenjivati ju međusobno, do "spremanja za van" subotom navečer gdje bismo curama pomagale da se spreme za izlazak. Dobivamo mnogo upita o vezano uz proširenje ponude Kolektiva i na mušku odjeću tako da razmatramo i tu opciju.
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.