Foto: Instagram, Pinterest, 123 RF
SIGURNE smo kako jučer nisi pojela baš sva jaja.
Njih možeš poslužiti i danas, a možeš ih iskoristiti i na još nekoliko zanimljivih načina.
Mi ćemo ti otkriti sve tajne.
1. Za stol
Jaja možeš poslužiti na razne zabavne načine za današnji ručak ili večeru, a ovo su samo neki od njih:
2. Dekoracija
Svakako najpopuarnija dekoracija s pisanicama ove godine jest ona koja uključue cvijeće i vaze, koje ćeš onda po želji napuniti šarenim pisanicama ili običnim jajima. Jednostavno i efektno, obožavamo takve "uradi sama" projekte.
3. Ljepilo
Možda to još nisi znala, no bjelanjci su prilično ljepljivi, kada se suše pa se njima lako mogu lijepiti površine poput papira, tankog kartona i slično.
4. Biljke
Jedeš li u ovom trenutku tvrdo kuhano jaje? Pričekaj i nemoj još izliti vodu, koju si koristila kako bi ga skuhala. Ljuske jajeta sadrže visoku količinu kalcija, koji biljke vole. Pusti vodu da se ohladi, a potom ju iskoristi za svoje biljke.Posebno će ti biti zahvalne one iz vrta.
5. Modrice i rane
Tanka opna između ljuske i bjelanjka ima moć djelovanja kao flaster te može pomoći umanjiti krvarenje manjih rana, koje si zaradila nespretnošću u kuhinji te ublažiti ožiljke. Tvrdo kuhano jaje možeš skuhati i oguliti, dok je još vruće pa utrljati na modricu, kako bi ublažila nakupljanje krvi i njezinu vidljivost.
6. Čišćenje
Već znaš koje sve prednosti imaju jaja za tvoju kožu. No, ona su odlična i za čišćenje one druge kože. Gusta i ljepljiva podloga bjelanjaka odlično će ukloniti prljavštinu s tvojih kožnih cipela ili torbe, ali i kauča. Također, jaje će stvoriti zaštitnu bazu na koži, što će joj dati sjaj.