Najfiniji božićni recepti: Nauči spravljati liker od jaja

USUSRET Božiću, ovog tjedna ćemo svaki dan ćemo predstaviti jedan fini recept za božićne poslastice. Započinjemo s najpopularnijim božićnim napitkom - likerom od jaja. Jaja možemo spremati na mnogo načina, a iako volimo kajganu, ona na oko i tvrdo kuhana, nama na Index Rougeu ipak su najdraža u likeru. Priprema je jednostavna, a efekt odličan.

Potrebni sastojci:

1 i 1/3 šalice šećera
12 žumanaca
3 šalice mlijeka
1 šalica vrhnja za kuhanje
1 šalica viskija
1/2 šalice ruma
1/2 šalice konjaka
1 žlica ekstrakta vanilije

Priprema (30 min):

U loncu srednje veličine ugrij mlijeko. U zdjeli mutiti žumance i šećer dok ne promijene boju, pa polako dodaj mješavinu u mlijeko koje kipi, uz stalno miješanje. Kuhaj na laganoj vatri desetak minuta, dok se ne zgusne. Procijedi kroz sitno cjedilo ili gazu, pa dodaj ostale sastojke u smjesu. Pretoči u bocu i ohladi u frižideru, a obavezno sve poklopi. Ovo se piće poslužuje hladno, a idealno je uz kolače. Može stajati u frižideru oko 2 tjedna, no sumnjamo da će toliko izdržati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.