Otkrij snagu bioenergije: Uspostavljanje energetske ravnoteže na zapadnjački način

ZA RAZLIKU od "standardne" moderne medicine koja promatra ljudski organizam kao skup biokemijskih spojeva i reakcija, i vjeruje samo onome što se može empirijski provjeriti, bioenergijsko liječenje mnogo je bliže istočnjačkim oblicima medicine koji uzimaju u obzir i duhovnu stranu pacijenta, i u kojoj pravilno liječenje znači uspostavljanje ravnoteže unutar organizma.

Bioenergija se zasniva na činjenici da sva živa bića posjeduju energetsko polje koje je dio tog bića. To polje se često naziva i aura. Unutar aura nalaze se energetska središta od kojih se svako odnosi na određene organe, tjelesne funkcije i emocije. Ako dođe do poremećaja u  pravilnom i redovitom toku energije zbog stresa ili nekih drugih uzroka, prije ili poslije to se manifestira bolestima i problemima na fizičkom tijelu.

Ne postoji točna definicija bioenergije, kao niti točno definiran način na koji se vrši liječenje bioenergijom. Osnovna razlika među brojnim bioenergetičarima je da li liječe polaganjem ruku (dodirivanjem) pacijenta ili između njih i tijela pacijenta ostaje razmak od desetak centimetara. Neki tvrde da mogu bez problema liječiti i na daljinu, i to čak i osobe koje nikada u životu nisu vidjeli, dok drugi tvrde da to nije moguće ili da je u najboljem slučaju učinak preslab.

Kao i kod većine drugih alternativnih medicinskih postupaka, i učinci bioenergijskih tretmana ne mogu se uvijek sa sigurnošću izmjeriti. No čak i ako se radi samo o placebo efektu činjenica je da određeni rezultati postoje, tako da za bioenergiju postoji budućnost. Barem dok zapadnjačka medicina ne bude u stanju ljudima riješiti sve zdravstvene probleme.

Tekst preuzet s portala www.wish.hr

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.