Prirodne kreme obogaćene probioticima kao spas za problematičnu kožu

Foto: Promo

SENSAPHARM je u suradnji s dermatolozima i nutricionistima razvio jedinstvene ProSkin kreme za njegu suhe i oštećene kože. Inovativna, jedinstvena kombinacija probiotika i uree uz dodatak visokovrijednog ulja boražine te vitamina F i shea maslaca pomoći će u regeneraciji oštećenog površinskog sloja kože, poboljšat će funkciju zaštitne barijere te će vašu kožu dubinski nahraniti i ostaviti glatkom, mekom i elastičnom na dodir. 

Za razliku od ostalih dostupnih krema na našem tržištu, u ProSkin kremama prisutna je nova generacija uree koja ima bolja hidratizirajuća svojstva, a pritom ne ostavlja intenzivan miris i ne izaziva peckanje prilikom izlaganja tretiranih područja UV-zrakama. Kako bi se postigao maksimalan učinak na njegu i obnovu površinskog sloja kože, probiotici u ProSkin liniji nalaze se u obliku lizata, staničnih fragmenata bakterijskih sojeva koji, za razliku od živih bakterija, nemaju problem otežane kolonizacije željenog područja uslijed teških vanjskih uvjeta. U provedenim kliničkim istraživanjima pokazalo se da odabrani bakterijski sojevi Bifidobacterium i Lactococcus poboljšavaju proces regeneracije kože i opskrbljuju stanice kože potrebnim nutrijentima. Tako se stimulira imunosni sustav kože koji onda ima veću sposobnost obrane od vanjskih štetnih učinaka. 

Važno je napomenuti da je utjecaj lizata probiotika koji su korišteni u ProSkin kremama klinički dokazan na 20 ispitanika s oštećenom kožom (M/Ž, prosječne životne dobi 26,7 godina). Nakon 10 dana korištenja kreme, crvenilo i iritacija kože bili manje izraženi, površinski sloj kože bio je značajno obnovljen, a koža je bila mnogo bolje zaštićena u usporedbi s netretiranom kožom i placebom.  

Sensapharm ProSkin kreme sadrže i hladno prešano ulje sjemenki boražine i vitamin F koji dodatno njeguju kožu. Vitamin F (esencijalne masne kiseline) sudjeluju kao potpora u obnovi površinskog sloja kože i pomažu urei u održavanju optimalne razine vlažnosti i elasticiteta. Ulje boražine ističe se visokim sadržajem gama-linolenske masne kiseline (GLA) koja sudjeluje u održavanju hormonalne ravnoteže kože te djeluje protuupalno. Kako bi svi aktivni sastojci imali maksimalan učinak na njegu i tretman različitih simptoma i stanja kože, ProSkin linija sadrži i shea maslac koji posjeduje iznimna njegujuća svojstva pri čemu djeluje i protuupalno i antimikrobno. 

Korištenje ProSkin krema preporučuje se kod problema kože poput crvenila, iritacije, suhoće, svrbeža, ljuskanja, perutanja te kod manjih problema pigmentacije kože. ProSkin urea 10% odlična je za njegu suhe kože osoba oboljelih od dijabetesa, za sprječavanje i njegu pureće kože te za njegu osjetljive i oštećene kože koja se javlja kao posljedica radioterapije (zračenja) kod onkoloških bolesnika. 

Svi proizvodi iz ProSkin linije prilagođeni su pH vrijednostima zdrave kože (pH=5,5). Takav pH podržava optimalno funkcioniranje zaštitne barijere kože te održava kiselo okruženje kojim štiti prirodnu mikrofloru. Zahvaljujući iznimnom sastavu i izostanku parabena, parafina, lanolina, alkohola i umjetnih boja i mirisa, ProSkin linija prikladna je za njegu svih tipova kože.

Proizvodi iz ProSkin linije dostupni su samo u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.
Više informacija potražite na www.sensapharm.hr ili www.facebook.com/sensapharm.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.