Rouge preporuka: Za sreću vam nije potreban Ferrari

ROBIN Sharma jedan je od najpoznatijih i najcjenjenijih stručnjaka iz područja motivacije i iskorištavanja ljudskog potencijala. Njegove su knjige dosad prodane u milijunima primjeraka te su neprekidno na top ljestvicama najprodavanijih naslova u svijetu. Kao pisac samopomoći, svakako je jedinstven u svom pristupu.

Nedavno smo pisali o njegovu posljednjem bestseleru Budni u 5, a sada vam predstavljamo novo izdanje  legendarnog Redovnika koji je prodao svoj Ferrari koje će se u knjižarama pojaviti sredinom veljače. Budući da je pomalo lijeni siječanj završio, vrijeme je za totalno razbuđivanje, a Sharma je vođa kakvog se isplati slijediti.

Kao i spomenuti Budni u 5, ovaj je vodič napisan u formi romana. Glavni su likovi dvojica odvjetnika od kojih je jedan napravio nevjerojatan zaokret u životu prodavši svoj Ferrari i ostala materijalna dobra te se otisnuvši u avanturu života. Drugi se još uvijek koprca u korporativnom svijetu bez morala.

Julian Mantle, naš odmetnuti odvjetnik, doživio je srčani udar, no ostao je živ. Ipak, to iskustvo dotaknulo ga je u samoj srži bića te je odlučio stvari izmijeniti u korijenu. Iza odluke – kako je i navikao u svojemu poslu u kojem je postao najbolji – slijedila je akcija: odlazak iz grubog odvjetničkog svijeta u kojem su laži najvrjednija valuta. No, osim unutarnjeg, Julian je krenuo na fizičko putovanje na Istok kako bi upoznao ljude koji mu mogu pomoći da shvati kako može živjeti skladno te da se ne poslije ne kaje zbog pogrešnih odluka donesenih tijekom života. Vjerujemo da je ovo jedna od stvari o kojima ste barem ponekad razmišljali.

Doživjevši veliku promjenu i iskustvo probuđenja na Himalajima, Julian se vraća u „civilizaciju” te potraži svojeg starog prijatelja, drugog odvjetnika koji je nekada bio njegov šegrt. Njih se dvojica zavale u udobne fotelje te Julian tijekom jedne duge noći ispriča svojem kolegi sve o tajnama koje je naučio, kao i o iskustvima koja je proživio.

Sharma unutar jedva dvije stotine stranica pripovijeda jednu fascinantnu priču o preobražaju, usput nam nudeći brojne tehnike kojima ćemo i sami doći do izvanrednih rezultata. Sharmine knjige, pa tako i „Redovnika” pročitali su brojni uspješni ljudi, a mnogi upravo njemu zahvaljuju za svu dobrobit koju su ostvarili. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.