Stari trik iz Japana i Kine: Ispiranje kose vodom u kojoj se kuhala riža

Foto: 123 rf

AKO želiš svojoj kosi podariti novi sjaj i učiniti je snažnijom, isprobaj ovaj stari trik.

Žene u Kini i Japanu već stoljećima koriste vodu u kojoj se kuhala riža za ljepotu, a neke nedavno su otkrile stari azijski savjet i počele ga i same koristiti.

"Rižinu vodu" lako je dobiti, pogotovo ako kuhaš rižu u vrećici, a ako je kuhaš na klasičan način, jednostavno dodaj više vode te procijedi rižu kad je gotova i sačuvaj tu tekućinu.

Žene iz sela Huangluo u Kini, koje je ušlo u Guinnessovu knjigu rekorda kao selo s ženama koje imaju najdulju kosu vjerovale su kako je voda koja ostane od kuhane riže zaslužna za ljepotu njihove kose te kako kosu čini čvršćom, sjajnijom i tamnijom.

Kako koristiti rižinu vodu na kosi?

Kosu operi šamponom kao i inače te isperi. Zatim kosu prelij mlakom ili hladnom vodom u kojoj se kuhala riža, promasiraj vlasište te ostavi da stoji 3 minute. Isperi i osuši po običaju.

Za što još možeš koristiti rižinu vodu?

- dodaj je u kupku za opuštanje i blistavu kožu

- koristi je umjesto tonika ako imaš proširene pore

- koristi je umjesto losiona za čistu i mekanu kožu

- nanesi je na područje na kojem se pojavio prištić

Kako je čuvati i koji je rok trajanja?

U zatvorenoj boci vodu u kojoj se kuhala riža čuvaj u hladnjaku. Tamo može stajati 7 dana, a zatim ju je potrebno baiti i napraviti novu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.