Tko stoji iza hrvatskog brenda Nina Sew, koji je osvojio stylish Hrvatice?

Foto: Instagram, Rajna Raguž

MEĐU mnogobrojnom modnom ponudom na Instagramu, za oko su nam zapale ove slatke kreacije.

Radi se o brendu Nina Sew, koji ste već sigurno zamijetili na ovoj društvenoj mreži, a mi smo popričale s njegovom osnivačicom, kako bismo saznale nešto više o njoj samoj, kreacijama, cijenama, ali i tome koliko je teško probiti se na hrvatskom tržištu.
 
 
 
1. Tko stoji iza brenda Nina Sew?
 
Zovem se Marija Markotić, rođena sam 1993. u Zagrebu i ponosna sam mama 3-godišnje Nine Mie, inače studentica PFZG-a.
 
 
2. Kada je nastao tvoj brend i tko ti je bio najveća podrška?
 
Na ideju Nina Sew sam došla sasvim spontano, Ninica je dobila svoju prvu haljinicu, a potom sam sebi odlučila napraviti istu, zatim svojim prijateljicama i tako se širio krug dok nisam odlučila pokrenuti malu vizualnu platformu na društvenoj mreži Instagram i u kratkom roku izgradila mrežu pratitelja i klijenata. Najveća podrška su mi bili moja obitelj i najbliži prijatelji i naravno djevojke koje su prve prepoznale trud i kvalitetu. 
 
 
3. Što nudiš u sklopu svojih kolekcija i koliko često radiš nove stvari? Primijetili smo da jako voliš volane i romantičnu notu u kreacijama :)
 
Obožavam haljinice, volančiće, boje, i prozračne tkanine, u kojima koža može disati. Preferiram “see now-buy now-wear now” prodaju te prednosti koje ona donosi. Taj način rada dozvoljava mi da bilo koju ideju pretvorim u djelo u bilo koje doba godine i nema ograničenja. Tako da nove modele izbacujem učestalo. Također, koristim prirodne materijale: viskozu, pamuk, lan, sirovu svilu...
 
 
4. Tko su tvoje klijentice?
 
Trudim se da modeli pristaju svakoj konstituciji. Da ističu ono što je lijepo i prikrivaju nedostatke. Najbolji dokaz da sam uspjela u tome su djevojke koje šalju fotografije, odmah ih ponosno objavljujem na Instagram profilu. To mi je najbolja reklama, jer svima odlično pristaju, a djevojke pokazuju i kako su komadi nosivi na bezbroj načina.
 
 
5. Kakve su cijene i koliko se čeka odjeća? Mogu li cure same dizajnirati neku kreaciju?
 
Cijene variraju, sve ovisi o materijalu, načinu izrade, vremenu koje je potrebno da se izradi... kreću se od 350kn-1200kn. Što se tiče vremena izrade, vrijedi isto što i za cijenu. Haljinice se čekaju do 5-6 dana, dok je NinaKnit proizvode zimi potrebno naručiti čak i 3-4 tjedna ranije. Klijenticama prilagodimo veličinu i dužinu, ali ne nudimo uslugu izrade njihovih modela. 
 
 
 
6. Koliko je teško probiti se na hrvatskom tržištu?
 
Teško se probiti na hrvatskom tržištu jer je konkurencija ogromna, pogotovo internet prodaja. I bitno je pratiti tempo i ostati uvijek dosljedan sam sebi - to se tiče modela ali i kvalitete. Djevojke jako dobro prepoznaju koliko je nešto uredno i dobro sašiveno i mislim da je to najbolji temelj za stjecanje stalnih klijentica.
 
 
 
7. Kakvi su planovi za budućnost?
 
Planova imam nekoliko, ali još je prerano da bi o tome govorila, sada trenutno izbacujem novu kolekciju i s veseljem iščekujem kako će biti prihvaćena, a dosadašnjih nekoliko modela je prikupilo same pohvale.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.