Foto: Instagram
ZA ovu ti ukusnu i osvježavajuću tortu pećnica uopće nije potrebna.
Sastojci:
300 g kremastog sira
150 ml slatkog vrhnja
1 avokado srednje veličine, kojeg ćeš izrezati na kocke
30 ml vode
2 žlice svježeg soka od limete
Korice od 2 limete
1 vrećica želatine u prahu
100 g neslanog maslaca, koji ćeš otopiti
150 g šećera
85 g graham krekera (krekera od integralnog brašna), smrvljenih.
Postupak pripreme:
1. Odvoji korice limete, a zatim napravi sok te ostavi sa strane.
2. Krekere dobro smrvi i izmiksaj, a zatim u njih dodaj rastopljeni maslac. Na kraju, dobivenu smjesu ulij u kalup za tortu, promjera 25 cm te ju stavi na 10 minuta u hladnjak.
3. Kuhaj 150 ml vrhnja u malom loncu, a zatim vrhnje ulij u zdjelu srednje veličine, u koju ćeš prethodno staviri želatinu u prahu. Miješaj 2 minute, dok se sastojci u potpunosti ne povežu. Procijedi kroz sito te pusti da se ohladi.
4. U blender dodaj avokado, svježi sir, šećer, 200 ml vrhnja, sok od limete, koricu i 30 ml vode te miješaj, sve dok ne dobiješ potpuno glatku smjesu. Zatim dodaj ohlađenu smjesu od želatine i vrhnja te nastavi miješati, dok se svi sastojci ne povežu, odnosno dok tekstura ne bude kremasta i glatka.
5. Smjesu na kraju dodaj u kalup za tortu te ostavi u hladnjaku najmanje sat vremena, da se sve dobro stvrdne.
6. Po želji, svoju tortu možeš ukrasiti naribanom koricom od limete te kriškama.
Dobar tek!