Foto: 123 RF
POSLUŽI ih za doručak ili kao desert.
Potrebni sastojci
Vafli
260 g brašna po želji
100 g šećera
1 i pol žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
600 ml punomasnog mlijeka
4 žlice rastopljenog maslaca
2 jaja
1 žličica čistog ekstrakta od vanilije
130 g šarenih mrvica.
Šlag
240 ml slatkog vrhnja (30-35 posto mliječne masti)
43 g šećera u prahu
1/2 žličice ekstrakta čiste vanilije.
Postupak
Tijesto
U posudu srednje veličine, umuti brašno sa šećerom, prašak za pecivo i sol te dobro promiješaj, dok se svi sastojci dobro ne pomiješaju.
U veliku zdjelu umuti mlijeko s rastopljenim maslacem, jajima i ekstrakt vanilije, također dok se svi sastojci dobro ne pomiješaju.
Smjesu s mlijekom zatim dodaj smjesi s brašnom i ponovno dobro pomiješaj, do povezivanja svih sastojaka. Umiješaj i mrvice.
Vafli
Zagrij pekač za vafle te zagrij pećnicu na 90 stupnjeva. Sa strane, protvan obloži papirom za pečenje. Tijesto stavi u pekač te pripremi vafle po uputama proizvođača, od 3 do 6 minuta. Kada su vafli gotovi, stavi ih na protvan te ih drži u pećnici, dok ne dovršiš ostalo.
Šlag
U mikser prvo dodaj vrhnje te ga malo izmiksaj, a potom dodaj šećer i vanilin ekstrakt te još malo izmiksaj.
Kako poslužiti?
Dodaj po dva vafla na tanjur, a na vrh dodaj tučenog vrhnja po želji i još malo mrvica na kraju.
Dobar tek!