Visoko hvaljene dramske serije od sada i na vašem televizoru

Foto: Epic Drama

EPIC Drama, dom epskih drama, pokrenut je krajem 2017. godine a do sada se već etablirao na tržištu kao jedinstveni kanal, ponajprije zbog ponude dramskih serija. Epic Drama najveći naglasak stavlja na kostimirane, periodne drame koje su većinom ili književni predlošci ili imaju povijesnu podlogu. 
 
Epic Drama prikazuje HD sadržaj visoke kvalitete i uključuje u svoju programsku shemu mnoge etablirane serije s poznatom glumačkom postavom, poput Versaillesa (Versailles), Bilježnice mladog doktora (A Young Doctor's Notebook), Borgija (Borgia), Protiv neprijatelja (Close to the Enemy), Pan Ama (Pan Am), Mušketira (Musketeers) i dr. Donosimo pregled najzanimljivijih naslova u travnju.
 
MINIJATURISTICA (THE MINIATURIST)
 
 
Vrijeme emitiranja: nedjelja, 1. travnja, 21:00
 
Serija se temelji na književnom prvijencu Jessie Burton iz 2014. godine. Roman je postao fenomen i osvojio brojne nagrade, otkupilo ga je 38 zemalja, a dosad je prodan u više od milijun primjeraka diljem svijeta. 
 
Serija je povijesna drama koja pripovijeda priču o kući u kojoj se ispod raskošne ljepote i povlastica kriju zabranjene strasti i opasne tajne. Godina je 1686. i 18-godišnja Nella Oortman kuca na vrata veličanstvene kuće u najbogatijoj četvrti Amsterdama. Prepuna nade i snova doputovala je iz provincije da bi započela novi život kao supruga imućnog trgovca Johannesa Brandta. No umjesto Johannesa, dočekuje je njegova hladna sestra Marin i Nella ubrzo shvaća da u kući Brandtovih ništa nije onakvo kakvim se čini. Kad se Johannes napokon pojavi, Nelli kao svadbeni poklon daruje kuću za lutke, umanjenu maketu njihova doma. Malenu će kuću opremiti tajanstvena minijaturistica čije sićušne minijature odražavaju što se događa u kući, no na vrlo neobičan način: naizgled naviještaju i otkrivaju budućnost uznemirujućom preciznošću. Kako Nella počinje otkrivati tajne kuće za lutke, ali i tajne kućanstva Brandtovih, shvaća da ih sve čekaju velike opasnosti. Drži li minijaturistica njezinu sudbinu u svojim rukama i hoće li biti ključ njihova spasenja ili arhitektica njihove propasti?
 
POLDARK
 
 
Vrijeme emitiranja: od nedjelje, 8. travnja u 21:00
 
Obarajući rekorde od Ujedinjenog kraljevstva do SAD-a, ova mnogostruko nagrađivana serija postala je globalni hit. Kada se prvi put prikazala na BBC-ju 2015. godine, privukla je više od pet milijuna gledatelja.
 
Godine 1783. Ross Poldark (Aidan Turner) vraća se svojim rudnicima u Cornwallu nakon što je tri godine proveo u vojsci, u koju je stupio kako bi izbjegao optužbe za krijumčarenje. Zbog toga je morao ostaviti svoju ljubljenu Elizabeth (Heida Reed). Po povratku saznaje da mu je otac umro, da mu je naslijeđe u rasulu, a Elizabeth se zaručila za njegova bratića Francisa (Kyle Soller). Ross spasi od napasnika djevojku s ulice Demelzu (Eleanor Tomlinson) i isprva je angažira kao sluškinju. Zahvaljujući njezinoj pomoći i vlastitoj čeličnoj odlučnosti, Ross pokuša vratiti nadzor nad rudnicima koje priželjkuje njegov suparnik, gramzivi i arogantni George Warleggan (Jack Farthing). Kada se početkom 2015. godine Aidan Turner pojavio na malim ekranima u ulozi naočitog Rossa Poldarka, osvojio je brojna srca i srušio rekorde gledanosti diljem svijeta. 
 
PAN AM
 
 
Vrijeme emitiranja: od srijede, 4. travnja u 21.45
 
U svibnju 2012. godine serija je osvojila nagradu „Golden Rose“ za najbolju TV seriju na međunarodnom natjecanju „Rose d'Or TV awards“. Procjenjuje se kako je za snimanje pilot-epizode potrošeno oko 10 milijuna dolara, a među poznatim licima koji glume u ovoj seriji zasigurno se ističu Margot Robbie i Christina Ricci.
 
Godina je 1963. Drugi svjetski rat i Koreja dio su povijesti. U tijeku je nova vrsta rata, hladni rat. Svijet se nalazi na rubu kulturne revolucije i promjena se osjeća u zraku. Ova dramska serija vraća nas na početak doba mlaznih motora. Dok se brzi, novi luksuzni zrakoplov diže u nebo, putnici i posada suočavaju se s putovanjem koje oblikuju romanse, nove društvene vrijednosti pa čak i međunarodna špijunaža. Glavna stjuardesa Maggie podučava početnicu Lauru, dok prvi časnik Ted sve zasipa svojim šarmom. U pojedinačnim potragama za pustolovinom, posada ''Pan Ama'' suočava se s novim mogućnostima i opasnostima, usput žonglirajući svojim životima, ljubavima, nadama i snovima, leteći oko svijeta u najglamuroznije gradove svijeta poput Pariza, Berlina, Jakarte i Monte Carla. Dragi putnici, dobro nam došli. Zavežite svoje pojaseve... Čeka vas velika avantura!
 
Epic Drama kanal pronađite kod sljedećih operatora: Hrvatski telekom, Iskon, Optima Telekom, Vipnet, B.net, Total-TV.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.