Foto: 123 RF
IAKO kruh od banane nije novost, u posljednje se vrijeme sve češće spominje na društvenim mrežama.
To definitivno nije neka nova kulinarska izmišljotina, no vrlo je jednostavan za napraviti i vrlo ukusan, zbog čega smo jedan od današnjih članaka odlučili posvetiti upravo ovom jelu.
Banana bread idealan je i zdrav doručak, koji je dovoljno poslužiti uz čašu mlijeka ili cijeđeni sok od naranče i kavicu, ali i u raznim drugim kombinacija, kao npr. s maslacem, jogurtom, šumskim voćem i slično, a u njega možete ubaciti i grožđice po želji.
A ako još uvijek ne znate kako ga napraviti, donosimo vam provjereno dobar recept.
Potrebne namirnice:
4 mekanije banane
200 g brašna
100 g šećera
100 g maslaca
1 jaje
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
Prstohvat soli
Postupak pripreme:
1. Banane zgnječite u pire.
2. U blender ubacite banane, maslac, jaje, šećer i vanilin šećer te miksajte dok ne dobijete povezanu i glatku smjesu.
3. U smjesu zatim dodajte brašno i prašak za pecivo te još malo miksajte.
4. Uski, duguljasti lim obložite papirom za pečenje, ulijte smjesu u njega, zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i pecite 35-40 minuta.
5. Prije nego ga narežete na šnite, kruh dobro ohladite.
Dobar tek!