Prema profesionalnim kuharima, ove osnovne tave i lonce morate imati u svojoj kuhinji

Foto: Shutterstock/bonami.hr/hexclad.eu/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U SVAKOJ dobro opremljenoj kuhinji pravi set tava i lonaca može uvelike unaprijediti vaše kulinarske vještine. Profesionalni kuhari znaju da pravi alati čine veliku razliku, pa su pažljivo odabrali pet ključnih komada posuđa koje svaki dom treba imati. Bilo da ste iskusni kuhar ili tek ulazite u kulinarski svijet, ove tave i lonci pomoći će vam da dođete do savršenih rezultata u kuhinji.

Posuđe od lijevanog željeza

Profesionalni kuhar David Smith istaknuo je za časopis Ideal Home da je posuda od lijevanog željeza iznimno korisna zbog svoje dugovječnosti i izdržljivosti. Posuđe od nehrđajućeg čelika, lijevanog željeza ili bakra otporno je na hrđanje, što ga čini izvrsnom dugoročnom investicijom.

Bonami, Lonac Litina s poklopcem, od lijevanog željeza, 39.90 eura

Neprianjajuća tava

Kvaliteta neprianjajućih tava može značajno varirati; skuplji modeli obično nude bolju izdržljivost i manji rizik od lijepljenja hrane. Lisa Goodwin-Allen, glavna kuharica u Michelinovom restoranu Northcote, savjetuje ulaganje u kvalitetne neprianjajuće tave. Smatra da takve tave dugoročno štede novac i poboljšavaju kuhanje čineći svaki obrok lakšim za pripremu.

Kuhari često preporučuju marku HexClad zbog njezine izdržljivosti i jednostavnog održavanja.

HexClad Hybrid tava, 149 eura

Posuđe od nehrđajućeg čelika

Profesionalni kuhari gotovo uvijek preporučuju nehrđajući čelik kad je riječ o posuđu. Kuhar Dan McGeorge naglašava da su višeslojne tave od nehrđajućeg čelika s metalnim ručkama izvrsne zbog svoje svestranosti i dugovječnosti, što ih čini pogodnim za sve vrste štednjaka.

Bonami, Lonac Cook Eat od nehrđajućeg čelika, 31.90 eura

Wok

Ako uživate u pripremi prženih jela ili azijske kuhinje kod kuće, wok je nezamjenjiv. Za razliku od neprianjajućih tava, wokovi su odlični za kuhanje na visokim temperaturama i pružaju izvrsnu kontrolu prilikom prženja i miješanja. Također su savršeni za prženje u dubokom ulju.

Emmezeta, Wok tava Resist Tefal, 43.80 eura

Tava za palačinke

Tava za palačinke često je neophodan komad kuhinjskog posuđa, i to iz više razloga. Iako možda ne pripremate palačinke svaki dan, ova tava je korisna i za pripremu drugih jela. Na primjer, savršena je za kajganu i omlete. Njena tanka i ravna površina omogućuje lagano okretanje hrane i ravnomjerno kuhanje, čineći je vrlo svestranom i praktičnom.

Emmezeta, Tava za palačinke Simply Clean Tefal, 19.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.