Američki brend lansirao sat inspiriran Apollo 11 misijom. Košta 4650 eura

Foto: Instagram/shinola.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SHINOLA, tvrtka iz Detroita koja, između ostaloga, proizvodi i satove, predstavila je svoj prvi ručno navijeni kronograf inspiriran povijesnim slijetanjem na Mjesec. Ovaj model, nazvan Mooncraft Monster Apollo 11 Edition, posvećen je misiji Apollo 11 iz 1969. godine.

Tijekom te misije Buzz Aldrin nosio je Omega Speedmaster, poznat kao Moonwatch, dok je kročio po Mjesečevoj površini. Iako su kasnije i drugi satovi dospjeli na Mjesec, Moonwatch ostaje najpoznatiji zbog svog pionirskog statusa.

Iako je jasno da se Shinola inspirirala Moonwatchom, njihov novi sat nije kopija. Mooncraft Monster Apollo 11 Edition predstavlja iskorak ove tvrtke u nastojanju da postane brend za entuzijaste satova, navodi Gear Patrol. 

Shinolin novi sat pokreće mehanizam Sellita SW510 M b s rezervom snage od 58 sati, a koji se može i vidjeti kroz prozirno safirno kućište. Kućište i narukvica izrađeni su od laganog titana, što sat čini udobnim za nošenje. Sat je dizajniran u retro stilu i vodootporan je do 100 metara, iako nije namijenjen za ronjenje.

Počast Detroitu i Apollo 11 misiji

Program Apollo nije bio plod truda samo nekoliko astronauta u NASA-i, već masivni pothvat u kojem su sudjelovale stotine tisuća znanstvenika, inženjera i drugih profesionalaca iz cijelih Sjedinjenih Država. Detroit je imao ključnu ulogu u uspješnim misijama s ljudskom posadom na Mjesec zahvaljujući svojoj industrijskoj snazi u 1960-ima.

Kao počast Detroitu i njegovoj nedovoljno prepoznatoj ulozi u programu Apollo, novi sat Shinole ima patriotske boje crvene, plave i krem, s datumom "Apollo 11 - 20. srpnja 1969." otisnutim na minutnoj stazi. Sat dolazi s posebnim komemorativnim pakiranjem koje ističe značajnu ulogu Detroita u misijama na Mjesec.

Mišljenja su podijeljena

Neki su istaknuli da im se sat sviđa dok su drugi naveli da za taj iznos radije kupe rabljeni Omega Speedmaster. 

"Ovo je lijen marketing. Niste imali ništa sa slijetanjem na Mjesec", "Volim ovaj sat. I jedinstvenu ulogu koju je Detroit odigrao u mjesečevoj utrci", "S obzirom na cijenu kupim pravi Moonwatch", "Radije kupim vintage Omega Speedmaster, barem će zadržati vrijednost", "Jako je lijep", "Ovo je prekrasan komad. Odličan posao, Shinola", neki su od komentara na Instagramu brenda ispod objava s novim satom. 

Mooncraft Monster je ograničen na 500 komada i dostupan je za prednarudžbu po cijeni od 4650 eura. Možete ga vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.