ANKETA Što vas najviše iritira kod mobitela i zbog čega odustajete od kupnje?

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KOJI su vaši razlozi za odustanak od kupnje pametnog telefona? Je li to ugled brenda? Softver? Nešto opipljivo, poput fizičkog dizajna? Jasno je da svi pametni telefoni imaju svoje prednosti i nedostatke koji utječu na konačnu odluku potrošača o kupnji.

Zahtjevi su se promijenili kroz godine

No negativne strane najčešće su te koje presude. Telefon može ponuditi najbolju izvedbu u svojoj generaciji, ali ako ograničeno trajanje baterije ili pregrijavanje ometaju korisničko iskustvo, ta izvedba ne znači puno.

U 2017. dva najčešća problema koja bi potrošače odvratila od kupnje bila su nedostatak priključka za slušalice i otpornosti na vodu, piše Android Authority. Danas su stvari nešto drugačije jer su i sami mobiteli drugačiji.

Čitatelji su u 2021. naveli kratko trajanje baterije i nedostatak ažuriranja softvera kao čimbenike presudne za odustajanje od kupnje. Zaslon niske kvalitete također je bio među glavnim problemima, ali on je uglavnom nestao do ove godine.

Nekim korisnicima neće smetati osrednja kamera ili kraće trajanje baterije ako mobitel ima velik zaslon ili dobre performanse. Nekima će upravo kamera i baterija presuditi. Stoga nas zanima što će vas odvratiti od kupnje određenog modela mobitela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.