Apple izbacio reklamu za kameru iPhonea 16 Pro. Ljudi pišu: "Potpuna prevara"

Screenshot: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE je prije nekoliko dana objavio reklamu u kojoj je fokus bila nova značajka serije iPhone 16 - Camera Control. Sada je stigla nova reklama, ovaj put posvećena snimanju videa u usporenom pokretu. Konkretno, riječ je o 4K snimanju pri 120 sličica u sekundi s Dolby Visionom, na novom iPhoneu 16 Pro.

Reklama je pomalo bizarna, a Apple je u nju ubacio raznolike filmske scene. Prikazuju se oluja, astronaut koji lebdi u svemiru, prometna nesreća iz koje klaun izlazi prekriven plamenom, ali i dalje s osmijehom na licu, i još mnogo toga.

Unatoč neobičnim scenama, reklama naglašava izvrsnu kvalitetu kamere novog iPhonea i snimljenih videozapisa. Na kraju se pojavljuje natpis: "Kinematografski usporeni pokret snimljen pomoću iPhonea 16 Pro. Hollywood u vašem džepu."

Drugim riječima, Apple smatra da kupnjom novog iPhonea možete snimati kao holivudski redatelj. Sudeći prema komentarima, neki ne dijele to mišljenje.

Mišljenja o reklami su podijeljena

"Hollywood u vašem džepu? Hollywood koristi profesionalne kamere za snimanje blockbustera, a ne takozvane profesionalne kamere", napisao je jedan korisnik.

"Tamo su profesionalci snimali video, s profesionalnom rasvjetom, profesionalnim redateljem, profesionalnim efektima, profesionalnom montažom, profesionalno sve. Dovraga, vjerojatno nije čak ni snimljeno na običnom iPhoneu 16 Pro. Njihova tvrdnja o 'Hollywoodu u džepu' je potpuna prevara", dodao je drugi.

"Da, a kupnjom IKEA lonca postat ću prvak MasterChefa svih vremena", sarkastično je komentirao treći. 

"Ima smisla, Hollywood se uglavnom sastoji od preskupih i filmova u koje je uloženo previše novca, a na kraju su osrednji ili loši, baš kao i iPhonei", napisala je druga osoba.

No neki se ne slažu, smatrajući da kamere na iPhoneu mogu parirati profesionalnim. "Dobra reklama. Kamere na iPhoneu sada su vrlo sposobne", istaknuo je jedan korisnik.

"YouTube je zamijenio Hollywood prije desetak godina... i gotovo svaki YouTuber koristi iPhone za snimanje videa", dodao je drugi.

"Riječ je o fotografu, a ne o kameri. Oduvijek je tako bilo. I to je prava istina", zaključio je treći. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.