Apple kao da se želi riješiti iPhonea 15 što prije

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

USKORO dolaze novi iPhonei. Serija iPhone 16 trebala bi se pojaviti na tržištu u rujnu, dok je izlazak iPhonea SE 4 predviđen za sljedeće proljeće. Uobičajeno je da Apple nastavi prodavati prošlogodišnje modele po sniženim cijenama. Međutim, s obzirom na nadolazeće modele, čini se da osnovni model iPhonea 15, osobito bez značajki Apple Intelligence, neće imati svijetlu budućnost.

iPhone 15 neće dobiti najveće nove značajke iOS-a 18

Kada je Apple Intelligence predstavljen u lipnju, objavljen je iznenađujuće kratak popis uređaja koji će ga podržavati. Novi AI će biti nedostupan za iPhone 15 i iPhone 15 Plus, dok će modeli 15 Pro i Pro Max podržavati značajke Appleove umjetne inteligencije.

Ovo je ključno za budućnost iPhonea 15, posebno uzimajući u obzir dolazak modela iPhone 16 i iPhone SE 4.

Kada se sljedeći mjesec predstavi serija iPhone 16, svi modeli, uključujući Pro verzije, bit će opremljeni snažnim A18 čipom, piše 9to5Mac. Ovaj čip omogućit će korištenje svih novih umjetno inteligentnih značajki koje su dio najnovije verzije operativnog sustava iOS 18.1. Također, svi modeli iPhonea 16 podržavat će Apple Intelligence.

To nije nužno loša vijest za iPhone 15 jer je uobičajeno da noviji modeli imaju značajke koje nisu dostupne na starijim verzijama. Međutim, prava prijetnja za iPhone 15 predstavlja iPhone SE 4, koji se ističe kao iznimno privlačna opcija za kupce s ograničenim budžetom.

Mark Gurman iz Bloomberga nedavno je izvijestio da će Apple već početkom 2025. godine predstaviti novi iPhone SE - prvu nadogradnju svog pristupačnijeg telefona od 2022. Očekuje se da će ovaj model vizualno podsjećati na iPhone 14, s oštrijim OLED zaslonom koji se proteže preko cijelog uređaja i podržavat će Apple Intelligence.

Teška vremena dolaze za iPhone 15

Nažalost, osnovni iPhone 15 čekaju teška vremena. Nadolazeći iPhone 16 donosi značajna poboljšanja, kao što su Apple Intelligence, Action i Capture tipke, unapređenja kamere i mnoge druge značajke, što opravdava dodatnih stotinjak eura u odnosu na model 15. S dolaskom iPhonea SE 4, bit će još teže opravdati postojanje iPhonea 15.

Apple je poznat po tome što svoje uređaje čini korisnima i aktualnima godinama nakon njihova izlaska na tržište. Obično je kupnja modela iPhonea iz prošle godine dobra investicija. Međutim, zbog nedostatka podrške za Apple Intelligence i uz dolazak telefona SE 4, čini se da iPhone 15 neće slijediti taj trend.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.