Apple navodno planira lansirati svoj prvi preklopni uređaj. Evo i kada

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PREMA korejskoj stranici The Elec, Apple navodno razmišlja o lansiranju svog prvog sklopivog uređaja u sljedećih nekoliko godina. Navodno se radi od uređaju od 7 do 8 inča koji bi mogao zamijeniti 8.3-inčni iPad mini. Prema izvješću, Apple će navodno lansirati taj sklopivi uređaj između 2026. i 2027. godine.

No Apple također aktivno razvija OLED iPad mini, tako da ostaje nejasnoća o prirodi i specifikacijama novog sklopivog uređaja. Navodno se u industriji nagađa o tome hoće li to možda biti sklopivi iPhone ili zaista sklopivi iPad.

Navodno Samsung i LG rade na sklopivim zaslonima za Apple

Prema MacRumorsu, Samsung Display i LG Display već od prošle godine šalju uzorke 7-inčnih i 8-inčnih sklopivih zaslona Appleu. Među tvrtkama za proizvodnju panela, Samsung je navodno aktivniji u razvoju Apple sklopivih panela od LG-a te je vjerojatniji primarni dobavljač sklopivog panela ako se Apple odluči na izdanje 2026. godine.

Nakon što se donese odluka o masovnoj proizvodnji očekuje se da će Samsung izraditi sklopivi panel u šestoj generaciji A3 ili A4 OLED linije, koju koristi za izradu OLED panela za Apple iPhone. Prema izvješću, Apple također radi na većem 20.5-inčnom sklopivom proizvodu za koji se očekuje da će biti objavljen nakon uređaja od 7, odnosno 8 inča.

O većem sklopivom uređaju prije su govorili i The Elec, Bloomberg i analitičar Ross Young iz Display Supply Chain Consultantsa (DSCC). Young je također ranije rekao da očekuje sklopivi uređaj nalik tabletu 2026. ili 2027. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.