Apple navodno povlači ove proizvode

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SLJEDEĆI tjedan se održava Appleov godišnji događaj na kojemu će biti predstavljen novi iPhone 16 model, nove AirPods slušalice, nekoliko novih modela Apple Watcha i možda još neki noviteti. No to znači i da će neki stari proizvodi biti povučeni iz prodaje, a evo koji proizvodi vjerojatno više neće biti dostupni u Apple trgovinama.

iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max

Otprilike od uvođenja iPhonea XS i XR 2018., Apple ukida flagship iPhone modele samo godinu dana nakon predstavljanja, vjerojatno zato što su previše slični novi modelima, piše 9to5 Mac. Nema naznaka da će se ova praksa promijeniti.

iPhone 14 Plus

Povoljniji od flagship modela, iPhone 14 Plus imao je isti zaslon i bateriju kao Pro Max modeli, ali je bio jeftiniji. Apple je ukinuo iPhone 13 mini prošlog rujna, dok je nastavio prodavati iPhone 13, pa je moguće da će slično napraviti i ove godine, odnosno da će ukinuti iPhone 14 Plus i ostaviti iPhone 14.

iPhone 13

Tri godine star, ovo je najstariji iPhone koji se još uvijek prodaje na Appleovoj web stranici, stoga će vjerojatno biti povučen iz prodaje, a njegovo će mjesto kao najstarijeg modela vjerojatno zauzeti iPhone 14, barem dok u prodaju ne krene iPhone SE 4.

Apple Watch Series 9, Ultra 2 i SE 2

Očekuje se osvježenje sva tri modela Apple Watcha sljedeći tjedan. Serija 10 trebala bi doći s većim i učinkovitijim zaslonima, tanjim kućištem i potencijalno novim čipsetom. Ultra 3 bi također mogao dobiti manju nadogradnju ove godine, a za SE 3 se priča da će imati novo plastično kućište.

Ako svi Apple Watch modeli dobiju nove verzije, Apple će najvjerojatnije obustaviti prodaju aktualne Series 9, Ultra 2 i SE 2 satove.

AirPods 2 i AirPods 3

Apple prodaje AirPods 2 od 2019. kao osnovni model po pristupačnoj cijeni s osnovnim značajkama, a iako su AirPods 3 predstavljeni 2021., Apple je zadržao AirPods 2 u ponudi. No, to bi se uskoro moglo promijeniti.

Sljedeći tjedan očekujemo dvije nove verzije AirPods 4: osnovni model koji će zamijeniti AirPods 2 i model srednjeg ranga koji će zamijeniti AirPods 3. Budući da uvode dva nova modela slušalica, Apple će vjerojatno povući AirPods 2 i AirPods 3 iz prodaje.

iPad mini 6 i iPad 10

Sljedeći tjedan bi trebale biti predstavljene novosti vezane uz dva najpovoljnija iPada, a to su iPad mini 6 i iPad 10. Moguće je da će Apple zadržati iPad 10 i prodavati ga po nižoj cijeni nakon što predstavi iPad 11, no iPad mini 6 će vrlo vjerojatno biti povučen iz prodaje. Novi model trebao bi uključivati podršku za Apple Intelligence, više memorije i potencijalno podršku za Apple Pencil Pro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.