Apple već radi na jeftinijem modelu uređaja za proširenu stvarnost

Foto: apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE je prije tjedan dana predstavio svoj prvi uređaj za proširenu i virtualnu stvarnost pod nazivom Apple Vision Pro, s hrpom tehnologije i cijenom od 3500 dolara. No već radi na jeftinijem modelu kako bi novu kategoriju proizvoda doveo do većeg broja ljudi, a pouzdani novinar Bloomberga podijelio je više detalja.

Novinar Bloomberga Mark Gurman je ranije tvrdio da Apple radi na standardnim (tj. non-Pro) Vision uređajima kao jeftinijoj opciji, za koje pretpostavlja da će se zvati Apple Vision ili Apple Vision One. No Gurman je sada u svom Power On priopćenju rekao da tvrtka zapravo radi na dva nova modela.

Što očekivati ​​od ovog Apple AR uređaja?

Novinar pretpostavlja da bi non-Pro uređaj mogao koristiti zaslone slabije kvalitete, manje kamera i manje snažan procesor (npr. iPhone čip ili stariji Mac čip). Također pretpostavlja da bi jeftiniji Vision uređaji mogli imati jednostavniji dizajn trake za glavu i zahtijevati AirPods za prostorni zvuk umjesto remena sa zvučnicima kao što je to kod Visiona Pro.

Gurman također vjeruje da Apple neće odbaciti nekoliko karakteristika u jeftinijem Apple Visionu. Očekuje da će zadržati vanjski zaslon, poznat kao EyeSight, za prikaz očiju korisnika, kao i sustav za praćenje očiju i ruku.

Konačno, novinar Bloomberga tvrdi da će jeftiniji Appleov headset stići najranije do kraja 2025. godine.

Otkrio je da Apple već radi na drugoj generaciji Visiona Pro s bržim procesorom, što ukazuje na to da namjerava izraditi strategiju dva proizvoda za uređaj u skladu sa standardnim modelima iPhone i iPhone Pro. 

Apple se za sada samo treba nadati da visoka cijena Visiona Pro neće otjerati ljude iz njegove nove kategorije proizvoda i da će biti dovoljno potrošača spremnih kupiti jeftiniju verziju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.