Arhitektica otkrila pet grešaka kod dizajniranja kuhinje

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NEKE GREŠKE kada je u pitanju uređenje doma mogu skupo koštati jer ih nije tako lako naknadno promijeniti. Jedna od njih je i osmišljavanje izgleda kuhinje, a kuhinje nisu jeftine. Dobro je poslušati savjete stručnjaka kao i iskustva drugih. 

Arhitektica Georgina Wilson podijelila je putem svog TikToka pet najvećih grešaka u dizajnu koje ljudi rade. Australska arhitektica redovito dijeli savjete o svojim omiljenim dizajnerskim značajkama - i onima koje predlaže da izbjegavate - sa svojih 120.000 TikTok pratitelja.

@askanarchitect 5 Things I’d Never Do As An Architect: Kitchen Edition Pt 2 #homerenovation #kitchenrenovation #architecture ♬ original sound - Georgina Wilson

Kaže da je kuhinjski trokut koji uključuje sudoper, hladnjak i pećnicu zastario

Njezino prvo upozorenje odnosi se na ono što naziva "zastarjelim kuhinjskim trokutom iz 1950-ih", a odnosi se na poziciju sudopera, hladnjaka i pećnice/ploče za kuhanje. Taj dizajn, koji uključuje osiguravanje da su sve tri navedene značajke blizu jedna drugoj i postavljene u trokut, bio je koristan u prošlim desetljećima jer su to bili najčešće korišteni uređaji, prema njoj.

No sada kada imamo toliko više gadgeta na izbor, Georgina kaže da je pravi kuhinjski trokut kojem treba dati prioritet: kante za smeće, sudoper i perilica posuđa. Nadalje, kaže da ne treba postaviti viseću rasvjetu iznad kuhinjskog otoka. Po njoj to izgleda kao stanica za zagrijavanje.

Po njoj ploča ili sudoper nikada ne bi trebali ići na kuhinjski otok

Osim toga, u videu kaže da je otkrila komercijalne perilice za suđe i predlaže ih obiteljima kao isplativo ulaganje. "Svakako su skuplje, ali ne možete staviti cijenu na ciklus pranja od tri minute", dodaje. 

Zatim savjetuje da se pri dizajnu kuhinje da prioritet ladicama naspram ormarića. "Ladice pružaju puno bolji kapacitet i pristup", kaže ona, a ako se pobrinete da ih vaša kuhinja ima dovoljno, postoji mogućnost da neće uopće biti potrebe za visokim ormarićima.

Njezin posljednji savjet je da nikada ne stavljate sudoper ili ploču za kuhanje na kuhinjski otok. "Limitira funkcionalnost."

Neki se slažu s njenim preporukama, dok drugi ne toliko

"Hvala ti! Mrzim što mi je sudoper na otoku - nikad ne možeš sakriti nered od gostiju! I nezgodno za švedski stol kao što ste rekli", "Slažem se s mnogima od njih, moja prethodna kuća imala je 4 seta vrlo velikih ladica i vrlo su praktične", "Slažem se sa svime", glase komentari onih koji se slažu s njom.

"Bavim se procjenom nekretnina. Svaka kuća u koju odem ima viseću rasvjetu iznad otoka. Čak i one od više milijuna dolara. Nikada ne izgleda kao stanica za zagrijavanje", "Komercijalne perilice posuđa obično su prilično loše pri čišćenju, steriliziraju više od svega!", "Moja ploča za kuhanje je na mom otoku i mislim da je to učinkovito - gledam i komuniciram s drugima dok kuham, a ne buljim u zidove", glase komentari onih koji se s njom ne slažu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.