ASOS uveo naknadu za povrat paketa. Mnogi su nezadovoljni: "Jadno"

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U ZADNJIH godinu dana popularne online trgovine, uglavnom one s ponudom odjeće i obuće, polako ukidaju besplatan povrat paketa. Zadnja trgovina koja se pridružila toj skupini je ASOS. Ovaj online trgovac počeo je naplaćivati povrat paketa u iznosu od 2.95 eura (22.23 kn).

"Imajte na umu da će vam za povrat biti naplaćena fiksna naknada koju ćemo odmah odbiti od vraćenog iznosa. Primjenjuju se izuzeci", napisali su na svojoj stranici, a detalje možete vidjeti ovdje. No nije ASOS jedini koji je uveo naknadu za povrat paketa, evo tko je još naplaćuje.

Kao što smo pisali još prošle godine, Zara isto naplaćuje povrat paketa, i to nešto više od ASOS-a - 3.95 eura (29.76 kn). Osim Zare, Next već neko vrijeme naplaćuje povrat robe tako da kupac mora sam platiti poštarinu koja mu se neće vratiti. 

H&M isto ima naknadu za povrat iz Hrvatske. "Naknada za povrat iznosi 3.99 eura i bit će odbijena od vašeg povrata novca", napisali su. Što se tiče naknade za dostavu, "ona će vam biti vraćena samo ako vratite sve artikle iz izvorne narudžbe". Više detalja pogledajte ovdje.

Dobra vijest je da mnoge druge online trgovine ne naplaćuju povrate za sada, a i povrat u trgovinu je besplatan. No to, nažalost, nije moguće s ASOS-om, koji je isključivo online trgovina. Mnogi su izrazili svoje nezadovoljstvo ASOS-ovom naplatom povrata paketa pa se tako na forumima mogu pročitati negativni komentari. "Jadno od ASOS-a", "Sramotno", "Totalno ih križam", neki su od komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.