Bivši Appleov zaposlenik pohvalio je ovaj jeftini telefon: "Bolji je od iPhonea 13"

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRVI telefon mladog brenda CMF by Nothing stigao je u srpnju, o čemu smo već pisali. Zbog svoje pristupačne cijene i solidnih specifikacija brzo je postao hit. Nothing se pohvalio da je prvog dana prodaje u prva tri sata prodano čak 100.000 primjeraka, stoga ne čudi da se na nekim tržištima brzo rasprodao.

Tyler Morgan, bivši zaposlenik Applea i poznat tiktoker, posvetio je video ovom telefonu. Na svom TikTok profilu često dijeli savjete o Appleovim proizvodima, kao i preporuke o tome koje proizvode vrijedi kupiti, a koje je bolje izbjeći. Iznenađujuće, u svom videu Tyler je istaknuo da bi radije kupio CMF Phone 1 nego iPhone 13 unatoč tome što često hvali taj model.

U Americi rasprodan u prvih tjedan dana prodaje

"Ovo je bolje od iPhonea 13, a košta 200 dolara", naglasio je na početku videa o modelu CMF Phone 1. Na američkom tržištu ovaj telefon bio je rasprodan u trenutku snimanja videa, što je Tyler i pokazao, a to se dogodilo unutar tjedan dana od lansiranja.

@hitomidocameraroll Sold out in under a week #android #iphone #nothing #phone #tech #review #giveaway #newphone #apple ♬ The Spark - Kabin Crew

"Možda se pitate zašto se rasprodao. Pa to je telefon od 200 dolara koji ima 16 GB RAM-a, veliki ekran, stopu osvježavanja od 120 Hz i maksimalnu svjetlinu od 2000 nita, što je svjetlije od mog novog iPada Pro", konstatirao je u videu. Dodao je i da telefon ima stražnju kameru od 50 MP, prednju kameru od 16 MP i da mu baterija traje dva dana.

"Testirao sam i da, baterija stvarno traje dva dana", rekao je držeći u ruci CMF Phone 1. Prema Tyleru najzanimljiviji dio ovog telefona je mogućnost potpune prilagodbe. Pokazao je vijke koji se mogu ukloniti kako bi se promijenila stražnja strana telefona ili stavili dodaci. "Apple to ne omogućava", zaključio je.

"Ovo je moj najdraži telefon"

Njegov video pregledan je više od 2.5 milijuna puta i skupio je mnoštvo komentara: "Koliko te plaćaju?", "Činjenica je da većina ljudi ne treba telefon visokih performansi, već žele uređaj s dobrim kamerama i lijepim dizajnom. Također, iPhonei su statusni simbol", "16 GB RAM-a nije dovoljno za mene", "Za one s ograničenim budžetom ovo je odličan telefon", "Želim ga", "Izgleda odlično", "Jedini razlog zašto se nisam prebacio s iPhonea je to što mrzim Android OS."

Naknadno je Tyler objavio i video u kojem prilagođava ovaj telefon s raznim dodacima i pokazuje kako to izgleda. Ponovno je istaknuo da je pozitivno iznenađen povoljnom cijenom ovog uređaja. "Ovo je moj najdraži telefon", zaključio je na kraju tog videa.

@hitomidocameraroll How is this $200?? #android #iphone #smartphone #nothing #accessories #case #phonecase #tech #apple ♬ No Control - One Direction

Modularni dizajn

Kao što je već navedeno, CMF Phone 1 ima 6.67-inčni 120 Hz Super AMOLED zaslon s do 2000 nita maksimalne svjetline, glavnu kameru od 50 MP, prednju selfie kameru od 16 MP te skener otiska prsta ispod zaslona. Telefon ima čipset MediaTek Dimensity 7300 5G te jedinstvenu verziju Androida 14 - Nothing OS 2.6.

Zanimljivost telefona je modularni dizajn, što znači da je cijela stražnja strana uklonjiva i zamjenjiva radi prilagodbe korisnika. Na stražnjoj strani nalazi se i Accessory Point, koji je namijenjen za pričvršćivanje funkcionalnih dodataka na CMF Phone 1, poput sklopivog stalka, držača za kartice ili trake za nošenje.

Uklonjiva stražnja strana telefona osim zamjene panela raznih boja olakšava i popravke, potencijalno produljujući njegov vijek trajanja. Telefon dolazi s baterijom od 5000 mAh koja podržava žično punjenje od 33 W i nudi žično obrnuto punjenje od 5 W. Nema bežičnog punjenja.

Što se tiče cijena na europskom tržištu, verzija 8+128 GB košta 199.99 eura, dok verzija 8+256 GB košta 269 eura. Dostupne boje su crna, narančasta i svjetlozelena, dok zamjenjivi stražnji paneli koštaju 35 eura. Telefon možete vidjeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.