Bivši zaposlenik Applea: Želite sačuvati bateriju na vašem iPhoneu? Razbijte ga

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BIVŠI Appleov zaposlenik Tyler Morgan redovito dijeli savjete i iskustva s Appleovim proizvodima putem svog TikTok profila s 1.3 milijuna pratitelja, uključujući recenzije i preporuke o tome što se od marke isplati kupiti, a što ne. U jednom od svojih posljednjih videa dotaknuo se teme kako sačuvati bateriju iPhonea da se ne potroši prebrzo.

Imao je nekoliko savjeta za svoje pratitelje, a prvi je prilično radikalan: "Želite sačuvati bateriju na vašem iPhoneu? Razbijte ga." Objasnio je da se ovaj savjet odnosi samo na one koji plaćaju AppleCare+. Naime, ovaj plan omogućuje vlasnicima iPhonea povoljne ili čak besplatne popravke. No, nakon ovog "savjeta", ipak je dao i one koji ne uključuju uništavanje telefona. 

@hitomidocameraroll What battery tips do you usually default to? Low power mode doesn’t count everyone uses that. #iphone #iphonebattery #battery #iphonetips #iphonetricks #tech #apple #techtok #tipsandtricks ♬ Animal's daily life. Daily songs in a slightly blurred atmosphere - Sumochi

Izbjegavajte puniti telefon preko noći, ali i punjenje do 100%

"Nemojte puniti svoj telefon preko noći i nemojte ga puniti do 100%", rekao je i dodao da je najbolje ukloniti ga s punjača kada baterija dostigne 80% napunjenosti. Pokazao je kako to ograničenje automatski postaviti na uređajima koji nude tu mogućnost.

U postavkama baterije, unutar opcije Battery Health & Charging, treba odabrati Optimizirano punjenje baterije koje potom ograničuje punjenje na 80%. Istaknuo je da je povremeno u redu napuniti bateriju do 100%, ali da to nije preporučljivo raditi svakodnevno.

Nadalje, savjetuje isključivanje Wi-Fi-ja, bluetootha i mobilne mreže kada se ne koriste. "Možda se pitate - zar ne bi bilo bolje u tom slučaju isključiti telefon? Ne, iPhonei nisu dizajnirani za dugotrajno isključivanje", objasnio je.

Dodao je da, kako biste sačuvali bateriju, možete isključiti osvježavanje aplikacija u pozadini. "Ovo nužno ne doprinosi očuvanju baterije, ali zatvaranje svih pozadinskih aplikacija ne poboljšava njezino trajanje", zaključio je na kraju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.