Boje kuhinje koje nikad neće izaći iz mode, prema dizajnerima

Foto: Shutterstock/prima-namjestaj.hr/emmezeta.hr/xxxlesnina.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KUHINJA je jedna od najvažnijih prostorija u domu i često se naziva srcem kuće, a istovremeno je i među najskupljim investicijama prilikom uređenja. U modernim interijerima, gdje je otvoreni koncept postao standard, važno je kako kuhinja izgleda jer je često dio većeg zajedničkog prostora.

Izgled kuhinjskih ormarića, njihova završna obrada i boja značajno utječu na cjelokupan dojam prostora. Budući da zamjena kuhinje nije čest ni jeftin pothvat, a bojenje ormarića također može biti zahtjevno i skupo, idealno je odabrati boju koja će trajati i dugo biti moderna.

Livingetc je razgovarao s dizajnerima interijera i profesionalcima za uređenje domova kako bi otkrio koje su boje najbolji izbor za kuhinjske ormariće te koje osiguravaju bezvremenski dizajn. Evo koje sve boje preporučuju. 

Boja slonovače

Kuhinjski ormarići u boji slonovače mogu prostor učiniti toplim i bezvremenskim. Za razliku od jarke bijele, slonovača unosi suptilnu svježinu i eleganciju u kuhinju.

"Njena svestranost omogućuje joj da se lako uklopi u tradicionalne i moderne stilove, a također se jednostavno kombinira s različitim detaljima osiguravajući da ormarići ostanu moderni bez obzira na promjene u trendovima", kažu dizajneri Hardesh Chawla i Monica Chawla.

Tamnoplava 

"Tamnoplava boja kuhinjskih ormarića zrači elegancijom i sofisticiranošću te nudi hrabar, ali svestran izbor umjesto klasičnih neutralnih tonova", kaže Lauren Lerner, izvršna direktorica i osnivačica tvrtke Living with Lolo. "Tamnoplava djeluje poput neutralne boje, ali dodaje dubinu i luksuzan dojam čineći kuhinju modernom i elegantnom, ali ne previše trendovskom."

Ova nijansa uvijek je u modi jer stvara smirujući i opuštajući vizualni efekt te se lako uklapa u različite stilove uređenja, što je čini sigurnim izborom.

@eyeswoon My favorite and maybe most asked question. So, I’ve shared the whole process on eye-swoon.com. Head to the link in bio!  #eyeswoon #interiordesign #kitchendesign ♬ original sound - Elsie Silver

Topla siva

Kuhinja u toplim sivim tonovima uvijek će izgledati svježe i moderno. Siva je općenito bezvremenska boja jer stvara smirujući ugođaj i lako se kombinira s jarkim bojama za živahniji izgled.

"Ormarići u nijansama hladne sive boje mogu djelovati pomalo zastarjelo, dok tople sive nijanse unose mir i ugodnu atmosferu, savršenu za klasične kuhinje", kaže Briana Gershenzon, voditeljica dizajna u Renovation Sells.

@homielovin @settingforfour used a perfect color for this beautiful kitchen! #kitchenpaint #paintideas #kitchendecor #kitchencabinets #homedecor #kitchenideas ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Kombinacija bijele i plave

Za najopušteniji izgled kuhinje razmislite o kombinaciji plave i bijele boje, koja često asocira na obalni stil i nautičke teme. Dizajnerica Barbara Vargas ističe da su bijela i plava bezvremenske. "Ova kombinacija koristi se već stoljećima, od nizozemske keramike i kineskog porculana do arhitekture kolonijalnog doba."

@coastalhamptonstyle Blue and White kitchen anyone?😍. #hamptonsstyle #bluekitchen #coralhomes #eleganthome #bluecabinets #australianhomes #queenslandhomes #blueandwhitedecor ♬ I Want You Around - Remix - Snoh Aalegra

Sivozelena

"Kuhinje u zelenim nijansama sa sivim podtonom trenutno su vrlo popularne, ali mogu biti i bezvremenske", kaže Briana Gershenzon.

@elaperona_ So hppy we chose a green kitchen 💚☺️ this elegant color is so timeless! #kitchen #fyp #greenkitchen #bodarp #ikeakitchen #kitcheninspo #interior #interiorblogger #foruoupage #kitchendesign

Kadulja zelena

Kuhinje u nijansi kadulja zelene podsjećaju na prirodu, a ta nenametljiva boja stvara smirujuću i opuštajuću atmosferu u kojoj je ugodno boraviti svaki dan. "Kadulja daje dubinu prostoru a da ga ne preplavi", kaže Barbara. "Često se povezuje s osjećajem mira i dobrobiti, što je nešto što svaki vlasnik doma želi."

@sharedaffections you can be my muse 🧘🏻‍♀️ #sagegreenkitchen #greenkitchen #kitcheninspo #homedecor #interiorinspo #oldhousetiktok #kitchenmakeover #homeimprovement ♬ Me obsessed with you - not.jayswift

Tamnozelena

Među bojama kuhinjskih ormarića koje nikad neće izaći iz mode je i tamnozelena. Ova nijansa prati nas od djetinjstva i budi osjećaj rasta, obnove i svježine. "Crna, bijela, krem, kao i tamnoplava i tamnozelena klasične su nijanse koje odolijevaju vremenu", kaže dizajnerica interijera Lisa Staton iz Washingtona.

Crna

Crna kuhinja možda zvuči kao hrabar izbor, ali ova boja je vrlo prilagodljiva i može se uklopiti u različite stilove uređenja, ovisno o efektu koji želite postići. U dobro osvijetljenom prostoru crni tonovi mogu izgledati moderno i trajati generacijama.

Jedna od prednosti crnih ormarića je to što se svi završni detalji, poput ručki i kvaka, odlično slažu s crnom podlogom. Ako želite unijeti toplinu u prostor, možete dodati drvenu oblogu na zid ili kameni pod.

@hallie.world Black outfits 🤝🏽 black kitchen #fyp #hometok #homedecor #hometour #interiordesign #blackkitchen #foryoupage ♬ Can I Call You Rose? - Thee Sacred Souls

Bijela

Bijela boja za ormariće često se smatra sigurnim izborom, ali njezina sposobnost reflektiranja svjetla i stvaranja elegantnog izgleda kuhinje je bez premca. Ključ za postizanje bijele kuhinje koja je bezvremenska i zanimljiva leži u kontrastnim detaljima.

"Bijele i prljavobijele nijanse odišu bezvremenskom elegancijom i lako se prilagođavaju raznim stilovima uređenja", kaže Jessica Kamel, suosnivačica tvrtke Ronen Lev. "Svjetlije nijanse također mogu učiniti prostor većim i svjetlijim jer dobro reflektiraju svjetlost, što je posebno korisno u manjim kuhinjama ili onima s manje prirodnog svjetla."

@dom_przy_alabastrowej #cozyathome #dom #home #kitchen #kitchendesign #kitchenorganization #kitchengadgets #kuchnia #whitekitchen #roomtour #hauseaccessories #interior #interiordesign #wnetrza #farmhouse #farmhousekitchen #modernhome #scandihome #scandinavianstyle ♬ dźwięk oryginalny - Dom_przy_alabastrowej

Brončani tonovi

Odabir drvenih kuhinjskih ormarića može biti izazovan jer se trendovi u nijansama drva mijenjaju, pa ono što je danas moderno možda neće trajati. Nasuprot tome, metalni akcenti, poput mesinga, nude dugotrajniji i bezvremenski izbor.

Privlačnost mesinga je jasna jer ova zlatna nijansa pruža metalni sjaj zlata, ali s toplinom smeđih tonova. Odabir tople nijanse za boju ormarića jednostavan je način da vaša kuhinja izgleda gostoljubivo.

@globalmetaldesign We were able to provide this beautiful kitchen with bronze. a thin layer of bronze sprayed on MDF, is oxidized then finished with a varnish. Beautiful product @global_metal_design #bronze #kitchentrends #kitchendesign #bronzekitchen #interiordesign #architect #architecture #metalsurface #exclusiefwonen #metaal #brons #interieurinspiratie ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Najsigurniji izbor su topla bijela ili slonovača

Među brojnim opcijama, dizajneri i specijalisti za uređenje preporučuju bijelu, krem, crnu, zelenu i sivu kao boje koje nikad ne izlaze iz mode. Ovisno o vašem stilu uređenja, možete birati različite tonove i varijacije ovih boja kako biste postigli savršeni sklad.

Iako ne postoji jedna "najbolja" boja za kuhinjske ormariće, dizajneri naglašavaju da su najsigurniji izbor topla bijela ili slonovača. Ove nijanse unose svježinu i urednost u kuhinju bez stvaranja hladnog ili sterilnog dojma.

Celina kuhinja, Lesnina, cijena na upit
Kuhinja Aurora, Prima-Namještaj, cijena na upit
Kuhinja Amelia, Prima-Namještaj, cijena na upit
Kuhinja Nista, Emmezeta, cijena na upit
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.