Čine li vas naočale starijima nego što jeste? Ovi okviri mogu pomladiti lice 

Ilustracija: Shutterstock

Sadržaj nastao u suradnji s: Ghetaldus optika

JE LI vam se ikad dogodilo da su vas zamijenili sa starijom osobom samo zato što nosite naočale? Ili ste se iznenadili kad ste vidjeli kako dugogodišnji prijatelj izgleda bez naočala? Da, odabir okvira igra ulogu u tome kako nam neke osobe izgledaju.

Naočale su jedan od ključnih dijelova slagalice naše vanjštine i pomažu nam istaknuti osobnost, odnosno da se predstavimo drugima upravo onakvima kakvi stvarno jesmo. Naočale stavljamo i za dodatnu dozu samopouzdanja, bilo da se radi o ispitu na fakultetu, poslovnom sastanku ili misterioznosti i eleganciji sunčanih okvira, ovisno o ulozi koju u tom trenutku imamo.

Izbor naočala trebao bi se stoga temeljiti na tome kako se osjećate u njima i kako one ističu vaš stil. No korisno je znati da one mogu učiniti da izgledate ponešto starije ili mlađe. Ovisno o tome što želite postići, odaberite okvire u kojima ćete se osjećati samopouzdano i prirodno. U nastavku donosimo kako to učiniti.

Okviri koji pomlađuju lice

Iako neki ljudi izbjegavaju naočale jer misle da im neće stajati dobro, pravilno odabrani okviri mogu komplimentirati svakom licu i naglasiti vaš izgled. 

Prvo i najvažnije, oblik okvira igra veliku ulogu u stvaranju dojma. Cat-eye modeli poput ovih Max Mara iz Ghetaldusa podižu lice i vizualno ga pomlađuju.

Max Mara, 249,50 € - cijena s popustom za loyalty članove na web shopu: 174,65 €

Tu je i nesvakidašnji model brenda Dita koji se ističe tankim zlatnim okvirom i izraženim gornjim kutevima. Premda podsjećaju na njega, nisu klasičan cat-eye model.

Dita, 508,00 € - cijena s popustom za loyalty članove na web shopu: 457,20 €

Veličina okvira također je bitna. Preveliki ili premali okviri mogu narušiti proporcije lica i stvoriti dojam starenja. Naočale bi trebale savršeno pristajati, naglašavajući vaše najbolje crte lica, a ne skrivati ih.

Debljina okvira utječe na percepciju starosti nečijeg lica. Teški i debeli okviri obično dodaju godine, dok su tanji i lakši modeli, poput prozirnih ili onih bez okvira, znatno bolji izbor za postizanje mladolikog izgleda. No ovo pravilo treba uzeti s rezervom.

Uz to, boja okvira može napraviti veliku razliku. Odabir nijanse koja odgovara vašem tonu kože, boji očiju ili kose može naglasiti vašu prirodnu ljepotu i učiniti vas vizualno mlađima. Izbjegavajte prejake kontraste, poput crnih okvira na svjetlijoj puti, jer mogu dodati strogoću izgledu.

Isabel Marant, 369,50 € - cijena s popustom za loyalty članove na web shopu: 258,65 €

Ako želite izgledati zaigrano, nemojte se bojati poigrati bojama i dezenima. Provjerite kako vam stoji ovaj geometrijski Isabel Marant okvir, dostupan u zelenoj i ljubičastoj boji.

Za one sa sijedom kosom, okviri od kornjačevine toplo uokviruju lice i osvježavaju ten. Imajte to na umu kad idući put svratite do optike i poželite isprobati ovaj okrugli Kaleos model.

Kaleos, 220,00 € - cijena s popustom za loyalty članove na web shopu: 198,00 €

Korisno je znati da na Ghetaldusovim stranicama možete virtualno isprobati i uvjeriti se kako vam stoji svaki model.

Ako ne znate svoju dioptriju, uvijek ju možete provjeriti na besplatnim kontrolama vida koje pruža Ghetaldus optika. Rezervacija termina je vrlo jednostavna. To možete učiniti na besplatni telefon 0800 222 025 ili putem online rezervacije 24/7. Sve što vam treba je pametni telefon ili računalo. Redovite kontrole vida ključne su za održavanje zdravog i oštrog vida.

Ghetaldusovi optometristi koriste naprednu tehnologiju za pouzdane rezultate, a pružit će vam i personalizirane savjete o naočalnim ili kontaktnim lećama koje najbolje odgovaraju vašim potrebama. 

Naočale koje odaju dojam elegancije

Bilo sunčane ili dioptrijske, naočale mogu biti odličan dodatak za ostavljanje ozbiljnijeg dojma, primjerice na razgovoru za prvi posao. Uz to mogu služiti i kao elegantan modni dodatak. 

To možete učiniti uz pomoć okvira branda Kaleos u bež boji.  

Kaleos, 209,00 € - cijena s popustom za loyalty članove na web shopu: 167,20 €

Vrlo mali okviri poput onih za čitanje, kao i aviator stil, mogu učiniti da izgledate ozbiljnije. Teški okviri ili naočale koje klize niz nos djeluju slično.

Pravilno odabrane naočale nisu samo funkcionalne već i modni dodatak koji ističe mladenački duh i svjež izgled. Iako sunčane naočale često asociraju na mladenački izgled, njihov utjecaj na percepciju dobi nije toliko značajan. Dioptrijske ili sunčane naočale više utječu na cjelokupni dojam nego na samu procjenu starosti.

Ako ste i dalje neodlučni koje okvire odabrati, bit će vam drago čuti da je Ghetaldus pripremio akciju pod nazivom "Svi će (za)vidjeti", u kojoj možete iskoristiti pogodnosti pri kupnji okvira za naočale. U sklopu akcije možete odabrati jedan okvir za 50 eura ili dva okvira za 75 eura, uz uvjet kupnje naočalnih leća. 

Prva opcija omogućuje kombinaciju dvaju dioptrijskih okvira za samo 75 eura, s različitim dioptrijama naočalnih leća (stakala), idealno za vas i nekog bliskog. Također, možete odabrati kombinaciju dioptrijskih i sunčanih naočala za isti iznos, čime osvježavate svoj stil s dva para naočala. 

Ako želite funkcionalnost, tu je kombinacija dioptrijskih naočala i sunčanih naočala s dioptrijom uz dodatne popuste na obojane leće brendova Synchrony, Zeiss i Ghetaldus. Ghetaldus optika nudi i premium okvire poznatih brendova kao što su Tom Ford i Jimmy Choo po cijeni od 100 eura za jedan ili 150 eura za dva okvira.

Kompletan izbor okvira možete pogledati i na web shopu ghetaldus.hr.

Sponzorirani sadržaj donose Index i Ghetaldus optika u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.