Crocs predstavio čizme za pse. Ljudi pišu: "Uzmite sav moj novac"

Foto: crocs.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NIJE šala. Crocs je ovog mjeseca predstavio liniju obuće za pse koja će biti dostupna za kupnju od 23. listopada. Trenutačno je dostupan jedan model Crocs čizmica za pse u dvije boje - zelenoj (Green Slime) i ružičastoj (Dragon Fruit), po cijeni od 49.99 eura.

Ove Crocs čizmice za kućne ljubimce nastale su u partnerstvu s tvrtkom BARK, koja se bavi opremom za ljubimce i nudi pretplatničke usluge. Dio su Crocsove godišnje kampanje Croctober, tijekom koje predstavljaju proizvode nadahnute prijedlozima obožavatelja.

Crocsov novi proizvod već je privukao veliku pažnju, a čini se da ga većina odobrava. "Trebaju mi, obožavam Crocs", "Uzmite sav moj novac", "O moj Bože", "Moj buldog bi sjajno izgledao u ružičastim Crocs čizmama", "Moram ih nabaviti", "Moji psi i ja trebamo ovo", "Moj pas i ja trebamo iste Crocsice".

Analitičari kažu da ovo nije marketinški trik za privlačenje pažnje

Tvrtke često koriste promotivne proizvode ili proizvode ograničenog izdanja kako bi povećale vidljivost i prepoznatljivost svog brenda, navodi CNN. Tako pojedini brendovi uvode posebne okuse ili surađuju s poznatim osobama i drugim brendovima kako bi privukli pozornost kupaca.

Ponekad lansiraju proizvode koji su više zabavni nego ozbiljni, ali upravo takve kampanje često donesu brendu dodatnu pažnju. U kontekstu sve veće inflacije, ovakvi potezi pomažu brendovima da se istaknu i motiviraju potrošače na kupnju.

Analitičari tvrde da Crocsov ulazak u industriju kućnih ljubimaca nije samo još jedan marketinški trik koji izaziva pažnju - već pokazatelj snage njegove lojalne baze obožavatelja.

Iako ga modni stručnjaci često ismijavaju, ili možda upravo zbog toga, Crocs je uspio stvoriti vlastitu nišu u pop kulturi. Njegova popularnost kao internetskog fenomena i sklonost viralnosti dodatno su pojačani suradnjama s poznatim zvijezdama poput Justina Biebera i Bad Bunnyja.

Prodaja ovog brenda obuće značajno je porasla 2020. godine, zahvaljujući rastu popularnosti ležerne mode tijekom pandemije.

"Crocs ima vrlo snažnu bazu obožavatelja i iznimno je uspješan u komunikaciji s njima putem društvenih mreža i marketinških kampanja", izjavio je Neil Saunders, analitičar za maloprodaju iz GlobalData.

"Zabavna kupnja"

Koliko je snažna lojalnost obožavatelja najbolje pokazuje brzina kojom ograničena izdanja nestaju s tržišta. Primjerice, par natikača za odrasle inspiriran likom Munjevitog Jurića iz Disneyjevog/Pixarovog filma Auti rasprodan je u manje od sat vremena nakon što je lansiran na Crocsovoj internetskoj stranici 2021. godine.

Jedan od razloga zašto Crocs zadržava svoju popularnost među obožavateljima, koju Saunders opisuje kao "kultnu", jest aktivna interakcija s potrošačima, pri čemu tvrtka čak i najbizarnije zahtjeve obožavatelja pretvara u stvarnost, poput Crocs natikača inspiriranih likom Shreka iz DreamWorksovog filma.

Saunders ističe da je lansiranje Crocs čizama za kućne ljubimce, koje je tvrtka opisala kao "jedan od najtraženijih proizvoda u povijesti brenda", još jedan potez namijenjen privlačenju mlađih obožavatelja, vještih na društvenim mrežama.

"Ovo će za mnoge biti zabavna kupnja koju će potom dijeliti na društvenim mrežama, što bi proizvod lako moglo pretvoriti u viralni hit i dodatno povećati prepoznatljivost brenda Crocs", dodao je.

Nove Crocsice za kućne ljubimce možete vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.