Čuvate li stare igre? Ova danas vrijedi preko 500 dolara

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POPULARNA PlayStation igra iz 90-ih danas je vrlo vrijedna. Ako imate primjerak Diablo igre za PlayStation iz 1998., možete zaraditi popriličan iznos, ovisno o tome koliko je sačuvana. Ovaj RPG i danas je vrlo popularan, a duga povijest i popularnost osigurale su visoku potražnju za nekima od prvih primjeraka.

Možete dobiti i preko 500 dolara

Diablo je na PlayStationu prvi put izašao malo više od godinu dana nakon izlaska na PC-ju, a danas je jedan od najpoznatijih RPG-ova i općenito jedna od najpoznatijih Blizzard Entertainment franšiza.

Prema PriceChartingu, ako imate disk, on vrijedi 53.50 američkih dolara. Neotvoreni primjerak vrijedi 540 američkih dolara. Ako je igra stručno procijenjena, vrijedi oko 2023 američka dolara. Ako imate otvorenu igru, ali dobro očuvanog pakiranja, možete dobiti oko 88.56 američkih dolara. Kutija vrijedi 32.75, a priručnik 27.57 američkih dolara.

Imajte na umu da je vrijednost igre procijenjena temeljem dosadašnjih iznosa koje su kolekcionari plaćali za igre, tako da su promjene u iznosu moguće ovisno o tome kome ju prodajete.

Jedna od najznačajnijih igara svih vremena

Diablo je jedna od najznačajnijih akcijskih RPG igara svih vremena te je obilježio 90-e. Prije novog tisućljeća izašao je na PC-ju, Macu i PlayStationu.

Do sredine 2001. Diablo je prodan u preko 2.5 milijuna primjeraka, piše The Sun.

Igra je općenito izvrsno prihvaćena među kritičarima i igračima, primarno zahvaljujući izvrsnoj grafici, nasumično generiranim tamnicama i odličnom iskustvu igranja, bilo da je u pitanju varijanta za igru na računalu ili na PlayStationu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.