"Danas isti brojevi, samo druga valuta": Na Facebooku osvanula fotka starog kataloga

Foto: Facebook

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOTOVO svi neprestano ponavljaju kako je nekoć sve bilo jeftinije. Pogotovo otkad je uveden euro, brojni kupci primjećuju značajan rast cijena proizvoda koji su im nekoć bili lako dostupni, odnosno koje nisu smatrali luksuzom, nečime što se kupuje za posebne prilike. Na Facebook stranici Miris djetinjstva, na kojoj se redovito dijele stvari koje u pratiteljima bude nostalgiju, danas je osvanula fotografija starog kataloga Plodina.

"Euro nas je uništio"

Kako je vidljivo iz fotografije, 4 litre omekšivača rublja mogli ste kupiti za 9.99 kn, tava od 24 cm koštala bi vas 19.99 kn, a ručnik dimenzija 50 x 100 cm samo 6.99 kn. Niske su i cijene prehrambenih proizvoda. Kilogram klementina nekoć biste platili 5.99 kn, banana 4.49 kn, a 5 kg opranog krumpira 11.99 kn.

Kilogram miješanog mljevenog mesa koštao je 29.99 kn, svinjski vrat s kostima 26.99 kn, svinjsko carsko meso 20.99 kn, hamburger 37.99 kn, dok je brašno, kao osnovna namirnica, bilo dostupno po cijeni od 11.98 kn za 5 kg. Kremasti jogurt od 125 g nekoć biste platili samo 99 lipa. Ako ste se željeli zasladiti keksima, 250 g biste platili 4.99 kn. Crno vino? Za 27.99 kn mogli ste dobiti 3 litre.

Živilo se...

Objavljuje Miris djetinjstvaSrijeda, 3. srpnja 2024.

Mnogi su se u komentarima požalili na cijene istih artikala u trgovinama danas. Jedna je osoba tako rekla da je vidjela ručnike po cijeni od 9.99 eura: "Imam takve već par godina i znam da ih ne bih kupila da su bili po toj cijeni. Oni kao da su ostavili iste brojeve, samo su umjesto kuna stavili eure."

I druge je uhvatila nostalgija za ovakvim cijenama: "Danas isti brojevi, samo druga valuta", "Novo normalno", "Da su ove plaće i te cijene, bilo bi top", "Kad se sjetim", "Istina, ali i plaća je u prosjeku bila 3500 kn", "Euro nas je uništio skroz", "Cijene i plaće su takve jer šutimo i ne poduzimamo ništa."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.