Dizajneri interijera kažu da ovi trendovi u uređenju neće biti popularni iduće godine

Foto: Shutterstock/bonami.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KAKO se bliži kraj godine, mnogi od nas počinju razmišljati o promjenama koje želimo unijeti u svoje domove. Dizajneri svake godine donose nove ideje za inspiraciju, ali najvažnije je da birate ono što vam odgovara jer osobni stil je upravo takav - osoban. 

Časopis Livingetc razgovarao je s dizajnerima o trendovima u unutarnjem uređenju koji gube na popularnosti i što će ih zamijeniti u 2025. godini. Evo što su otkrili.

Minimalističke sheme

Bonami, Stolić za kavu Pausa, 253 eura

Minimalizam je bio popularan, ali sada osjećamo potrebu za više boja i raznolikosti. Dizajnerica Josephine Du Rietz misli da je pravo vrijeme da napustimo trendove s bijelim i bež bojama i prijeđemo na šarenije prostore. Ona preporučuje da miješamo moderne i antikne komade namještaja kako bismo stvorili zanimljive i osobne prostore.

Dizajnerica Martha Franco također se slaže da minimalistički dizajn može izgledati hladno i možda nije najbolji za obiteljske prostore. Preporučuje da se igramo s različitim teksturama i uzorcima.

Otvoreni tlocrti

Otvoreni tlocrt donosi mnogo prednosti, kao što je osjećaj prostranosti, ali često trošimo sate tražeći idealan namještaj koji bi pomogao odvojiti prostor. Ne bismo trebali zaboraviti da svima treba malo privatnosti, pa je možda vrijeme da preispitamo cijelu ideju otvorenih prostora.

Dizajnerica Martha Franco ističe da otvoreni prostori možda nisu najbolji izbor, pogotovo za obitelji, jer mogu ometati privatnost. Dom bi trebao imati mjesta za okupljanje, ali i za trenutke kada želimo malo mira.

Oštri kutovi i grube linije

Bonami, Sofa Martina, 2569 eura

Vrijeme je da preispitamo oštre rubove, ravne kutove i pravokutne oblike u dizajnu interijera za 2025. godinu. 

Dizajner interijera Matthew Williamson ističe da ćemo "prigrliti nježne obline i meke oblike". Savjetuje korištenje zakrivljenog namještaja i detalja koji podsjećaju na spa centre, poput sofe sa zaobljenim rubovima.

Akcentni zidovi

Ako se pitate jesu li naglašeni zidovi i dalje u trendu, dizajnerica Thea Bloch-Neal smatra da nisu. Umjesto toga predlaže oslikavanje cijele sobe ili tapetiranje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.