Ove dizajnerske greške u kupaonici mogu vam kasnije uzrokovati probleme

Foto: Shutterstock/Pexels/ikea.com/zarahome.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KADA dizajnirate kupaonicu, važno je obratiti pažnju na svaki detalj kako bi prostor bio funkcionalan i dugotrajan. Iako izgled ima svoju važnost, ključno je da kupaonica bude funkcionalna i izdržljiva zbog česte upotrebe. Stoga trebate izbjegavati odluke koje bi mogle uzrokovati probleme u budućnosti.

Dizajneri interijera otkrili su za portal Livingetc najčešće greške u uređenju modernih kupaonica.

Potpuno bijela estetika

Dizajnerica Molly Torres Portnof objašnjava da bijela boja nije najbolji izbor za kupaonice iz više razloga. Ona smatra da bijele kupaonice izgledaju dosadno i teško ih je održavati čistima. Preporučuje korištenje boja i uzoraka kako bi kupaonica bila elegantnija i zanimljivija.

Niše za noge

Zara Home, Niski stolac od akacije sa zaobljenim rubovima sjedišta, 29.99 eura

Dizajnerica Linda Hayslett nije ljubiteljica kupaonskih niša u tuševima namijenjenih za oslanjanje noge tijekom brijanja. Smatra da takve niše izgledaju neobično i nepraktično te da ih je nezgodno čistiti. Preporučuje korištenje klupe ili stolice u tušu umjesto nasumičnih udubljenja.

Previše (premalo) rasvjete

Dizajnerica Cynthia Tran smatra da je nepraktično imati previše ili premalo rasvjete u kupaonici. Ona preporučuje dva do tri izvora svjetla. 

Otvorene police

Ikea, Zidni element+2 police/vrata, 41.99 eura

Cynthia kaže da je u kupaonici nepraktično imati pohranu koja izgleda dobro, ali nije korisna. Ako koristite puno proizvoda i niste organizirani, otvorene police mogu brzo postati nered.

Bez obzira na to dijelite li kupaonicu s nekim ili volite puno kozmetike, važno je imati dovoljno prostora za sve stvari. Savjetuje da razmislite o tome koliko proizvoda zapravo koristite, poput proizvoda za kosu, ručnika ili posebnih proizvoda za njegu, kako biste odredili koliko vam prostora treba. Preporučuje umivaonik s ormarićem ispod ili dodatni ormarić iznad otvorenih polica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.