Dizajneri interijera otkrivaju koliko biste trebali izdvojiti za kauč

Foto: Shutterstock/xxxlesnina.com/gnijezdo.hr/kavehome.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KAUČ je središnji komad namještaja u dnevnoj sobi koji se u pravilu često koristi i rijetko kupuje, stoga se postavlja pitanje koliko biste trebali potrošiti na kauč i kakvu kvalitetu možete očekivati za koji iznos. Kauči su dostupni u vrlo širokom rasponu cijena, od onih po stotinjak eura do onih koji prelaze 5000 eura. Dizajneri interijera otkrili su što možete očekivati ovisno o cjenovnom rangu kauča.

Razmislite koliko ćete ga često koristiti

"Mnogo toga ovisi o proizvođaču, materijalima, izradi okvira i o tome je li sofa od tkanine ili kože", objasnila je Jenon Bailie iz Room & Board za Livingetc.

Općenito, srednji cjenovni rang nudi bolju kvalitetu i veću izdržljivost. Ruben Gutierrez iz Errez Interior Design je pojasnio: "To su sofe koje mogu podnijeti svakodnevnu upotrebu bez gubitka oblika."

Dizajneri se slažu da je isplativo uložiti u skuplji kauč. Razlika u udobnosti između jeftinijih i skupljih modela može biti velika. Skupi kauč obično ima čvrst okvir, kvalitetne jastuke i dugotrajnije tkanine. Kauč treba trajati i biti udoban, stoga Janelle Patton preporučuje da razmislite koliko ćete ga koristiti. Ako ga koristite svakodnevno, isplati se uložiti više.

Samu cijenu kauča određuje više faktora. Tkanina igra veliku ulogu. Kvalitetne tkanine su skuplje, ali dugotrajnije. Sofe s okvirima od tvrdog drveta i ručno rađenim oprugama također su skuplje, ali izdržljivije od onih s okvirima od šperploče.

Kvalitetu kauča određuju i materijali poput unutarnjih opruga, pjene visoke gustoće i pernatih punjenja, koji pružaju podršku, udobnost i dugovječnost. Dizajn je također bitan. Inovativni, neobični oblici zahtijevaju više istraživanja i razvoja, što povećava cijenu, kao i upotreba kvalitetnijih materijala i tehnika izrade.

Trosjed na razvlačenje, Lesnina, cijena je 339 eura
Trosjed Novel, Lesnina, cijena na sniženju je 599 eura
Sofa Noxx, Gnijezdo, cijena na sniženju je 892 eura
Trosjed Noa, Kave Home, cijena je 1485 eura
Trosjed Galene, Kave Home, cijena je 2185 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.