Dizajneri interijera donose pet trikova za unošenje daška ljeta u dom

Foto: reserved.com/hm.com/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IAKO većina ljudi voli da su im domovi bezvremenski uređeni, bez obzira na godišnje doba, mnogi ipak vole barem malo prilagoditi svoj prostor s vremena na vrijeme. Ljeto je idealno doba za unošenje prozračnijeg ugođaja u dom. Kao što sređujete garderobu, slobodno sredite i svoj dom, a dizajneri interijera savjetuju kako.

Unesite vedre boje

Odabir jednog istaknutog komada, poput živopisne fotelje ili živahnog tepiha, može u tren oka transformirati ambijent vašeg prostora. Boje imaju snažan utjecaj na naše raspoloženje i razinu energije, pa uvođenje vesele nijanse poput sunčano žute, zelenkaste ili nebesko plave može u potpunosti transformirati vaš dnevni boravak.

"Cilj je vaš dnevni boravak učiniti sunčanim utočištem, mjestom gdje se možete opustiti i uživati u dugim danima", rekla je dizajnerica interijera Abbie Naber iz A.Naber Design za Homes&Gardens.

Holly Vaughan, dizajnerica interijera i osnivačica Vaughan Design & Developmenta, savjetuje: "Odabir tkanine s lakšom i svjetlijom bojom na centralnom komadu namještaja stvorit će sunčanu pozadinu za vaš dnevni boravak."

Unesite prirodne teksture

Prirodne teksture su savršene za stvaranje opuštene i mirne ljetne atmosfere. Komadi poput pletenih tepiha, prozirnih zavjesa i rasvjetnih tijela od ratana mogu dodati dubinu i toplinu vašem prostoru, stvarajući povezanost s vanjskim okruženjem.

"Mnogi prirodni pleteni materijali pogodni su za unutarnju i vanjsku upotrebu, a također su vrlo lagani pa ih je lako kombinirati i premještati po potrebi", rekla je dizajnerica interijera Kathy Kuo, koja voli izgled pletenih materijala poput ratana i trske.

Vaza od morske trave, Reserved, cijena na sniženju je 11.99 eura

Osvježite dekorativne jastuke

Jastuke je jako lako mijenjati sezonski. Samo prilagodite jastučnicu i to je to, preobrazili ste cijelu prostoriju. Zamjena postojećih jastučnica onima u lakšim tkaninama, vedrim bojama ili zanimljivim printovima može se napraviti u trenu.

"Uvijek volim zamijeniti jastuke za ljetnu sezonu", rekla je Kuo. "Spremam ugodne jastučnice od kašmira i lažnog krzna i zamijenim ih pamučnima i lanenima." Pamuk, lan i lagane mješavine su izvrsni izbori jer su prozračni i udobni, savršeni za toplije mjesece.

Jastučnica s vezom, Reserved, cijena na sniženju je 5.59 eura
Jastučnica s printom, Reserved, cijena na sniženju je 4.59 eura

Uklonite višak dekora

"Ljeti volim ukloniti višak stvari. Manje stvari i osjećaj jednostavnosti ono su što želim postići u toplijim mjesecima", rekla je Heather Peterson iz Heather Peterson Designa. Ljeti je dobro pojednostaviti okruženje jer uredan prostor umiruje.

"Kad radite stvari poput zamjene zimskih tekstila za ljetne, razmislite i o uklanjanju ili osvježavanju umjetničkih djela", predlaže i dodaje kako voli prostirke od jute na koje sezonski, odnosno po potrebi, dodaje vunene prostirke.

Minimalistički pristup prostor čini otvorenijim i ugodnijim, omogućavajući vam da uživate u toplom vremenu rasterećenog uma. Nakon što uklonite višak, iskoristite priliku da istaknete nekoliko ključnih komada koji utjelovljuju bit ljeta, poput vaze sa svježim cvijećem ili zdjele sezonskog voća.

>> Reserved Home oduševljava kolekcijom vaza. Neke su na sniženju

Dodajte personalizirane detalje

Personalizirani dekor čini kuću domom, a ljeto je idealno vrijeme za izlaganje predmeta koji vas podsjećaju na sretne trenutke i avanture. Uokvirene obiteljske fotografije su divan početak. Odaberite slike s nezaboravnih izleta na plažu, avantura na otvorenom ili ljetnih odmora koje hvataju duh sezone.

Školjke, kamenčiće i druge suvenire s odmora možete izložiti u staklenim posudama ili zdjelama, a razglednice i ulaznice možete uokviriti i objesiti na zid.

Vaza u obliku školjke, H&M, cijena na sniženju je 16.99 eura
Okvir za slike, Emmezeta, 24.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.