Dizajneri kažu da je ovo najudobnija tkanina za kauč

Foto: Shutterstock/mercis.si/svijetmetraze.hr/pan-prom.hr/gnijezdo.hr/bonami.hr/xxxlesnina.hr/

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRI odabiru novog namještaja za sjedenje ili kod obnove starog, jedna od ključnih odluka je izbor materijala. Materijal mora biti izdržljiv, odnosno otporan na svakodnevnu upotrebu, lako održiv i udoban.

Portal Livingetc upitao je nekoliko dizajnera interijera koja tkanina, prema njihovom mišljenju, ispunjava sve navedene zahtjeve. Svi su se jednoglasno složili da je baršun visokih performansi, otporan na habanje te koji ne upija vodu ni mrlje, idealan materijal.

Dizajnerica interijera Emily Henderson otkrila je da je baršun njezin glavni izbor kada su u pitanju dvosjedi i trosjedi u njezinom domu. "Ako me poznajete, znate da je za mene udobnost na prvom mjestu", dodala je.

Dodaje i sloj glamura

"Baršun mi je uvijek prvi izbor za namještaj u dnevnom boravku jer je udoban", slaže se dizajnerica Rylie Fitzgerald. "Ne samo da doprinosi udobnosti, baršun također obogaćuje svaki dizajnerski koncept i često postavlja ton cijelog prostora", dodala je. 

Za dizajnericu interijera Kathy Kuo malo je materijala koji tako savršeno kombiniraju udobnost, stil i izdržljivost kao kvalitetan baršun. "Volim baršunaste presvlake jer unose dodatni sloj glamura i teksture u prostoriju, a baršun je zaista mekan i udoban materijal, idealan za upečatljive  stolice ili sofe", kaže ona.

Izdvojili smo nekoliko opcija

U nastavku smo izdvojili nekoliko opcija plišanih materijala za obnovu starog namještaja, kao i različite modele kauča s presvlakom od baršuna. 

Tkanina Amstel Orbit, Mercis, cijena na upit
Deko baršun Popea, Svijet metraže, 19.90 €/m
Pliš Genova, Pan-Prom, cijena na upit
Sofa Giada Dutch Bone, Gnijezdo, 1180 eura
Sofa, Bonami, 1239 eura
Sofa, Lesnina, 999 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.