Dizajneri kažu da ove stvari nitko u tridesetima ne bi trebao imati u svom domu

Foto: Shutterstock/nextdirect.com/kolekcionart.com/dizajnholik.hr/hespo.hr/ zarahome.com/gnijezdo.hr/prostoria.eu/hm.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NEKI dizajneri interijera smatraju da postoje predmeti koje osobe u tridesetima više ne bi trebale imati u svom domu. Među njima su Cheryl Clendenon, Susie Novak i Lindsie Davis, koje su za Livingetc otkrile koji bi komadi trebali ostati u prošlosti kad netko navrši 30 godina.

"Domovi se, kao i ljudi, s vremenom mijenjaju i važno je ispuniti prostor predmetima koji bude lijepe uspomene, ali i ostavljaju prostor za stvaranje novih", kaže Lindsie Davis, glavna dizajnerica u Blueberry Jones Designa.

Evo 10 predmeta kojih se, prema dizajnerima, ljudi jednostavno nikako ne žele riješiti, a trebali bi. Posebno kad uđu u tridesete. 

Posteri

"Vrijeme je da skinete postere sa zidova, čak i ako su uokvireni, i polako počnete sastavljati svoju kolekciju umjetnina", kaže Cheryl Clendenon, vlasnica i glavna dizajnerica u In Detail Design Collectiveu. "Ne mora biti skupa - važno je samo da ima osobno značenje za vas."

Geometrija, 70x50cm, Nikica Jurković, Kolekcionart, 150 eura

Namještaj loše kvalitete

Susie Novak, osnivačica i glavna dizajnerica u Susie Novak Interiorsu, smatra da ako još uvijek imate namještaj loše kvalitete, poput istrošene fotelje iz Ikee u glavnom dnevnom prostoru, vrijeme je za zamjenu. "Takvi komadi su previše krhki i ne pridonose ni izgledu ni osjećaju ugode", kaže Novak. "Uložite u kvalitetniji komad od provjerenog prodavača ili pronađite dobar rabljeni namještaj."

Fotelja Dorso, Hay, Dizajnholik, od 1405 eura

Madrac na podu

Ako još uvijek imate madrac na podu umjesto pravog kreveta, Cheryl Clendenon kaže da je vrijeme za kupnju okvira kreveta i udobnog madraca. "Dan započinjete i završavate u spavaćoj sobi, a kako starite, luksuzan krevet i kvalitetna posteljina mogu postati pravo zadovoljstvo na kraju dana", kaže Clendenon. "To je moja preporuka za prvu ozbiljnu 'odraslu' kupnju. Vaša leđa će vam biti zahvalna."

Sofia krevet, Hespo, od 1149.46 eura

Neusklađeni naslijeđeni tanjuri, pribor za jelo i posuđe

Davis ističe da su okupljanja u dvadesetima često obilježena neusklađenim naslijeđenim predmetima. Ona kaže: "Ako želite podići svoje vještine organiziranja druženja na višu razinu, uložite u komplet usklađenog posuđa i pribora za serviranje - razmislite o lijepim, trajnim komadima. Dodajte platnene salvete i nekoliko svijećnjaka i bit ćete spremni za goste u svakom trenutku."

Porculansko posuđe, Zara Home od 4.99 eura

Namještaj od bijele iverice

Bilo koji namještaj od bijele iverice, posebno police za knjige, prema Novak, neizbježno podsjeća na studentske sobe ili dječje prostore. "Vrijeme je da se odmaknete od tog stila i uložite u kvalitetniju policu, po mogućnosti od masivnog drva", savjetuje.

Zidna polica, Gnijezdo, 44 eura

Privremena rješenja za sjedenje

Privremena rješenja za sjedenje, poput futona ili sličnih improviziranih komada, ne bi trebala biti dio doma osoba starijih od 30 godina, kaže Clendenon. "Kvalitetna sofa je komad u koji vrijedi uložiti. Birajte tkanine otporne na habanje i jastuke koji se mogu okretati kako bi dulje trajali."

Modularna sofa Match, Prostoria (cijena na upit)

Neusklađene kutije za pohranu

Neusklađene kutije za pohranu često stvaraju dojam nereda u domu. Uložite u usklađena i praktična rješenja koja će vaš prostor učiniti urednijim i organiziranijim.

Set za pohranu, H&M, 29.99 eura

Plastični dodaci za kupaonicu

Iako su praktični, Davis kaže da plastični komadi ne bi trebali biti prisutni u kupaonici osobe u tridesetima. "Vrijeme je da zamijenite plastične posude za sapun i koševe za otpad elegantnijim alternativama. Također, svakako uložite u usklađeni set ručnika."

Komplet za kupaonicu od alabastera, Zara Home, od 21.99 eura

Plahte umjesto zavjesa

Clendenon ističe da korištenje plahti za prekrivanje prozora definitivno nije prihvatljivo za nekoga u tridesetima. "Zavjese ne moraju biti skupe da bi uljepšale prozore, ali često dodaju završni stilski element svakoj prostoriji", kaže ona.

Zavjese, Next, od 30 eura

Stari popluni i posteljina

Davis kaže da stari i istrošeni popluni i posteljina moraju otići. "Kvalitetna posteljina je ključna za dobar san, pa preporučujem da uložite u najbolje plahte koje si možete priuštiti. Uz plahte, uložite i u kvalitetan poplun, navlaku za njega i, naravno, dobar madrac."

Set posteljine, Next, od 62 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.