Dizajnerica interijera upozorava na crne mat slavine: "Noćna mora su"

Screenshot/Foto: TikTok/amazon.de/hansgrohe.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NEKO vrijeme crne kupaonske slavine bile su vrlo popularne i mnogima prvi izbor. Međutim, jedna dizajnerica interijera ne preporučuje njihovu kupnju. "Nemojte instalirati crne slavine u kupaonici. Znam da je ovo možda kontroverzno i znam da ih je puno ljudi ugradilo jer su bile u trendu. No, vjerujte mi, to je noćna mora", rekla je Olivia Caplan u videu na TikToku.

Olivia upozorava da crne slavine mogu izgledati zastarjelo, ali naglašava da je pravi problem nakupljanje kamenca. U svom videu prikazala je koliko loše crne slavine mogu izgledati zbog bijelih naslaga kamenca, koje su na tamnoj podlozi posebno uočljive.

@oliviacaplandesign 30 Interior Design tips in 30 days! Tip 21- Don't use black taps or fixtures in a bathroom. They have terrible longevity and are a nightmare to clean. Opt for a pewter of nickel as a durable alternative. #renovationproject #renohacks #interiordesignadvice #interiordesigner #homedecor #interiordesign #aesthetic #diy #design #decorating #renovationtiktok #bathroomdesign #bathroom #blacktaps #bathroommistakes #newbathroom ♬ original sound - Olivia Caplan- Interior Design

Također je istaknula kako su crne slavine teške za održavanje jer se ne mogu ispolirati do sjaja. Spomenula je i da se, ako se izabere nekvalitetna crna slavina, boja s nje može početi i guliti. Preporučila je da se izbjegavaju mat crne slavine te da umjesto njih odaberete one od nikla. "Trajat će znatno duže, kvaliteta im je znatno bolja, a održavanje znatno jednostavnije", zaključila je.

Neki su se složili s njom, neki nisu

Mišljenja ispod njezina videa su podijeljena. Neki su podržali njezin stav: "Nažalost, slažem se s tobom", "Odličan savjet, gule se", "Sve naše crne slavine se gule, dvaput smo ih mijenjali u dvije godine", "Slažem se, imam i omekšivač vode instaliran, ali borba je svejedno", "Imam crne slavine, jako sam požalila, kamenac je nemilosrdan", "Točno, mijenjamo svoje", "Kao profesionalna čistačica, mogu to potvrditi."

Međutim, bilo je i onih koji nisu požalili izbor crnih slavina: "Volim svoje crne slavine. Ništa nije zastarjelo ako ti se sviđa. Samo ih treba redovito održavati", "Volim svoje crne slavine, nikad ne izgledaju tako jer ih održavam, a nisu ni zamišljene da budu sjajne", "Moje su savršene", "Ne slažem se, nisu noćna mora", "Imam ih već tri godine, još uvijek izgledaju kao nove."

Ako želite poslušati njezin savjet, izdvojili smo par krom i nikal kupaonskih slavina ispod. 

Slavina za umivaonik, Amazon, 45.16 eura
Miješalica za umivaonik Hansgrohe Logis 70, Fero.Term, 94.75 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.