Dizajnerica otkrila što izbjegavati ako imate mali dnevni boravak

Foto/Screenshot: TikTok/emmezeta.hr/bonami.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

UREĐENJE manjeg dnevnog boravka može biti izazovno, no, uz prave savjete, taj prostor može postati funkcionalan i vizualno privlačan. Dizajnerica interijera Brie Turton, poznata po svojim savjetima za uređenje doma na TikToku, nedavno je podijelila nekoliko ključnih grešaka koje bismo trebali izbjegavati kada se suočimo s ograničenim prostorom.

@briellynturton Avoid these mistakes in your small living room decor! #livingroomdecor #smalllivingroom #interiordesigntips #livingroomideas ♬ original sound - Brie Turton Interior Designer

1. Ostavljanje praznih zidova

Jedna od najčešćih pogrešaka koju ljudi rade jest ostavljanje zidova praznima. Mnogi misle da goli zidovi stvaraju dojam većeg prostora, no zapravo se događa suprotno. Brie savjetuje: "Ako su vaši zidovi goli, stvarate dojam skučenosti. Umjetnine i dekoracije privlače pažnju prema gore, što prostor čini višim i prozračnijim."

2. Kutne garniture

Bonami, Sofa Essen, 1429 eura

Još jedna greška koju dizajnerica ističe je odabir kutnih garnitura. "One često otežavaju slobodno kretanje u prostoru, a to može stvoriti osjećaj zatvorenosti", objašnjava Brie. Umjesto toga, odaberite namještaj sa zaobljenim rubovima koji omogućuje fluidnost i lakše kretanje kroz prostor. Ako ipak želite imati kutnu garnituru, Brie preporučuje da odaberete model od mekane tkanine koja će ublažiti oštrinu oblika.

3. Mali tepisi

Kada je riječ o tepisima, veličina zaista ima značaj. Brie upozorava: "Mali tepisi mogu dodatno smanjiti prostor. Ako vam je tepih premali, to će odmah učiniti prostor još skučenijim." Umjesto toga, odaberite što veći tepih koji može obuhvatiti većinu namještaja u dnevnom boravku. To će stvoriti dojam kohezivnog prostora i vizualno proširiti prostor.

4. Male TV komode

Emmezeta, Lante E TV stalak 2 vrata, 295.99 eura

Još jedna pogreška koju mnogi rade jest odabir malih TV komoda. "Možda mislite da ste uštedjeli prostor, ali taj 'ušteđeni' prostor na obje strane komode ostaje nefunkcionalan", upozorava Brie. Savjetuje korištenje komode koja se proteže duž zida, što će stvoriti dojam prostranosti u sobi. Takav komad namještaja ne samo da će izgledati bolje, već će i pomoći u organizaciji prostora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.