Dizajnerica: Ovo nipošto nemojte raditi prilikom kupovine namještaja

Screenshot/Foto: Instagram/zarahome.com/gnijezdo.hr/kavehome.com/prima-namještaj.hr/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MNOGI se raduju kupovini i uklapanju namještaja u prostor, osobito oni čija je nekretnina prošla kroz proces gradnje ili adaptacije. Međutim, iako je to jedan od najzabavnijih koraka u uređenju doma, istovremeno je i izuzetno važan jer je lako pogriješiti.

Pravilno odabran namještaj povezat će sve elemente prostora u skladnu cjelinu, stvarajući ravnotežu između udobnosti i stila. S druge strane, pogrešan odabir može učiniti da prostor izgleda monotono ili neskladno.

Tri pravila kod kupnje namještaja

Kako donijeti ispravne odluke pri kupnji i stiliziranju namještaja? Tvrtka za uređenje interijera House of Hive Design Co. nedavno je na Instagramu podijelila ključna pravila za odabir namještaja. Evo što preporučuju, a što ne kada je riječ o kupovini namještaja. 

Nemojte sav namještaj kupovati na istom mjestu ili istog stila

"Kada uređujete dom, nikako nemojte kupovati sav namještaj na jednom mjestu, istog stila ili da sve bude u potpunosti novo. Izbjegavajte korištenje istih tonova drva i istih tkanina u cijelom prostoru", savjetuje Kailee Blalock, suosnivačica House of Hive Design Co.

Naslonjač, Zara Home, 389 eura
Pomoćni stolić, Gnijezdo, cijena na sniženju je 92.80 eura

Kombinirajte namještaj različitih oblika

Ono što Kailee preporučuje jest uključivanje namještaja različitih oblika u prostor. "Kao što možete vidjeti ovdje, imamo organski oblikovan stol u kontrastu s linearnom policom za knjige", kaže Kailee, referirajući se na dnevnu sobu prikazanu u videu.

Stolić nepravilnog oblika, Zara Home, 309 eura
Sofa, Kave Home, 2015 eura
Zidna polica, Gnijezdo, cijena na sniženju je 61.60 eura

Kombinirajte boje, stilove i materijale

Dodatno, preporučuje i korištenje različitih tkanina i završnih obrada, ali bez pretrpavanja prostora. "Ovdje su kožne i drvene stolice uparene s lijepom drvenom policom za knjige, dok betonski i željezni stolić za kavu daje element modernog. Tepih s uzorkom šahovnice unosi element zabave, a prostor zadržava ravnotežu", dodaje ona referirajući se na drugi prikazan dnevni boravak u videu. 

Kailee je istaknula da se ne treba bojati unijeti boje u prostor. "Nemojte se bojati kombinirati boje, poput tirkizne sofe i žute stolice. Dom Emme Roberts savršen je primjer kako spoj modernih i second-hand komada može učiniti prostor izuzetno ugodnim. A ako niste ljubitelj second-hand kupnje, dobar trik je miješati okvire slika i koristiti namještaj u različitim tonovima drva."

Kožna fotelja, Prima namještaj, cijena na sniženju je 1590 eura
Tepih, Emmezeta, 72.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.