Gdje je granica vulgarnog? Durex kreće s live streaming reklamama u Kini

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VLASNIK Durexa, Reckitt, nada se da će naklonost kineskog tržišta postići reklamiranjem kondoma putem live streaminga. Njihov je cilj povećati svoj udio na tržištu kondoma koje je u Kini vrijedno preko 4.6 milijardi eura. Live streaming je ključni pokretač e-trgovinske ekspanzije koja se u Kini rapidno širi od početka pandemije covida-19. Live streaming je generirao prodaju od 238 milijardi dolara u Kini 2022. godine, a očekuje se daljnji rast.

Durex je lider na tržištu

Reckitt je već primijetio uspjeh prodaje proizvoda za domaćinstvo putem live streaminga, no Durexove reklame bi mogle biti izazovnije jer kineski regulatori pomno prate sadržaj vezan uz seks. Pri tome ponekad ne pružaju jasne smjernice oko toga što se smatra vulgarnim, piše Reuters.

"Ne postoji jasna definicija vulgarnog sadržaja. To odlučuje regulator, a sustav je prilično konzervativan", izjavila je Kendra Schaefer, voditeljica politike tehnologije u analitičkoj tvrtki Trivium. "Kako govoriti o seksualnom zdravlju bez da uđete na 'vulgaran' teritorij?"

No, iz Reckitta su optimistični s obzirom na to da tržište kondoma vrijedi više milijardi. Kineski institut za istraživanje poslovanja predviđa da će prodaja kondoma u Kini doseći 5.2 milijarde dolara ove godine, a lider na tržištu je Durex s 40% udjela.

Arjun Purkayastha, koji vodi poslovanje Reckitta u Kini, izjavio je kako je live streaming odličan pokretač rasta za tvrtku te očekuje da će kineska publika prihvatiti i takvo reklamiranje kondoma: "Kad je riječ o intimnosti, ljudima treba malo vremena da to prihvate jer ponekad postoji strah od pritužbi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.