eBay više neće prihvaćati American Express kartice. Evo zašto

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OD 17. kolovoza eBay više neće prihvaćati plaćanja American Express (Amex) karticama. U službenom priopćenju eBay objašnjava da su nakon temeljitog razmatranja odlučili prestati prihvaćati Amex zbog visokih naknada koje ta tvrtka naplaćuje za obradu transakcija.

Neuspjeli pregovori

Pregovori između eBaya i American Expressa nisu uspjeli, što je dovelo do ove odluke. Ovaj korak slijedi primjer drugih velikih tvrtki, kao što je Amazon, koji je također prijetio prekidom prihvaćanja Visa kartica zbog visokih naknada, no na kraju je postignut dogovor.

Osim toga, eBay ovom odlukom nastoji poboljšati svoju profitabilnost u svjetlu žestoke konkurencije na tržištu e-trgovine. Nedavno su izvijestili o slabijim financijskim rezultatima nego što se očekivalo.

American Express je izrazio razočaranje eBayevom odlukom

Prema izvješću Bloomberga, American Express tvrdi da su njihove naknade za obradu transakcija slične onima koje naplaćuju drugi pružatelji, poput Vise i Mastercarda, ali ističu da svojim korisnicima pružaju dodatne vrijednosti.

American Express je izrazio razočaranje zbog odluke eBaya da prestane prihvaćati njihove kartice. Ističu da će ta odluka ograničiti opcije plaćanja za kupce i uskratiti im sigurnost te nagrade koje dobiju kada koriste American Express. Također su naveli da transakcije na eBayu čine manje od 0.2% njihovog ukupnog prometa, ali da će njihovi korisnici i dalje moći koristiti svoje kartice kod milijuna drugih trgovaca diljem svijeta.

Unatoč odluci eBaya da prestane direktno prihvaćati Amex kartice, kupci će ih moći koristiti na eBayu preko PayPala, koji ostaje podržan kao način plaćanja na toj platformi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.