Eksplodirao joj je lonac dok je kuhala. Evo što je krivo napravila

Screenshot/Foto: TikTok/solipapar.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ZAMISLITE da vam lonac eksplodira dok kuhate. Upravo to dogodilo se korisnici TikToka @theeverydaychef dok je pripremala još jedan video u kojem prikazuje proces kuhanja jela. Kaže da je prazan lonac stavila da se grije prije nego što je u njega ulila ulje, no lonac je eksplodirao.

Mnogi su joj otkrili u čemu je pogriješila

"Ovo se dogodilo danas... Molim vas, budite oprezni kad koristite lonce od lijevanog željeza jer ovo se upravo dogodilo mojem", napisala je u opisu videa, u kojemu pokazuje kako joj je lonac eksplodirao. Video je u tri dana prikupio više od 3 milijuna pregleda.

@theeverydaychef So this happened today… Please be careful when cleaning and using your cast iron cassarol pan, because this just happened to mine! Still not sure what happened, but looks like i’ll be upgrading to a le creuset 🥘 #kitchenfail #ruinedpan #castiron #castironcooking ♬ Funny - Gold-Tiger

Mnogi su joj dali do znanja da je greška njezina: "Zar ti nitko nije rekao da ne zagrijavaš suhi lonac?", "Ne bi smjela zagrijavati prazan lonac", "I zato ne zagrijavamo suhe lonce, djeco", "Dno trebaš pokriti uljem ili vodom".

"Nadam se da ti je dobro i da nisi ozlijeđena", "Drago mi je da nisi ozlijeđena", "Konfeti! Lonac je samo htio partijati", "Ovo je poput konfeta", "Ja bih plakala", "Sad imam novi strah", "Koja šteta", "Ovaj video i komentari naučili su me nešto novo", komentirali su drugi.

Zašto svi žele Le Creuset?

The Everyday Chef je napisala i: "Još uvijek nisam sigurna što se dogodilo, ali čini se da ću uložiti u Le Creuset". Neki su u komentarima na ovo otkrili da im se to nikad nije dogodilo s Le Creuset loncima, za koje je The Everyday Chef i u komentarima potvrdila da ih jako želi, ali da su joj previše skupi. Zašto se u komentarima razvila priča o baš ovom brendu?

Riječ je o francuskom brendu luksuznog posuđa od lijevanog željeza, poznatog po ravnomjernom i efikasnom zagrijavanju, kao i po tome što dugo zadržava toplinu. Brend tvrti kako emajlirana završna obrada njihovo posuđe čini izdržljivim i lakim za čišćenje. Brojni entuzijasti i profesionalci ovaj brend opisuju kao zlatni standard u pripremi jela.

No kao što je The Everyday Chef istaknula, ovo posuđe nipošto nije jeftino. Za jedan ćete lonac tako morati izdvojiti i nekoliko stotina eura.

Le Creuset okrugla posuda, 26 cm, Sol i papar, cijena je 441.44 eura
Le Creuset ovalna posuda, 29 cm, Sol i papar, cijena je 436.13 eura

Naravno, njihov status i cijena ne znače da ne morate biti oprezni pri korištenju. Za posuđe Le Creuset vrijede ista pravila kao i za bilo koje druge brendove. Koliko god komad posuđa bio skup, neće učiniti čuda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.