Potvrđeno: Stiže iPad s OLED ekranom

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POČETKOM svibnja očekuje se da će Apple izbaciti novu liniju iPad Pro tableta s OLED zaslonima, barem prema tvrdnjama Marka Gurmana s Bloomberga. Uz OLED zaslone, sprema se još jedan novitet. Naime, Apple bi trebao prvi put lansirati i iPad Air s većim zaslonom od 12.9 inča.

Noviteti se mahom tiču zaslona

Što se tiče poznatih specifikacija, novi tableti iPad Pro imat će Appleov vlastiti M3 čip, a tipkovnica Magic bit će redizajnirana i imati veći trackpad. S druge strane, očekuje se da će iPad Air biti dostupan s M2 čipom i s dvije veličine zaslona: manjom od 10.9 inča i većom od 12.9 inča. Trenutni modeli iPad Proa koriste M2 čipove, dok Air ima M1.

Zadnji iPad lansiran je prije dvije godine, a novi je model trebao izaći ove godine u ožujku ili travnju. No, Apple je trebao uložiti nešto više vremena u softver, stoga je lansiranje pomaknuto za svibanj, što je neposredno prije Svjetske konferencije programera (WWDC), koja će se održati od 10. do 14. lipnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.