Evo kamo s odjećom ako nemate prostora za ormar

Foto: Shutterstock/ikea.com/hm.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NEMAJU svi dovoljno velik ormar za pohranu odjeće ili prostor za ormar u maloj spavaćoj sobi. Mnogi stoga odjeću drže u komodi, koja je sjajna alternativa, no u njoj nije moguće vješanje odjeće. A što ako nemate mjesta ni za komodu? Profesionalni organizatori imaju nekoliko ideja kako pohraniti odjeću ako nemate ni ormar ni komodu.

Ispod kreveta

Pohrana ispod kreveta je odličan način da iskoristite vertikalni prostor.

"Savjetujem pohranjivanje odjeće u kutije s poklopcima i kotačićima, ako je moguće, kako biste lako mogli izvući stvari i vidjeti što imate ispod kreveta", rekla je Grace Hall, profesionalna organizatorica i osnivačica tvrtke Grace To Organizem za Livingetc. Savjetuje i dodavanje vrećice za upijanje vlage kako bi odjeća ostala suha.

Na polici za knjige

Velika polica za knjige može biti svestrano rješenje. Donje police možete koristiti za knjige, dok ostatak možete ispuniti košarama za odjeću. Brenda Scott, profesionalna organizatorica i vlasnica tvrtke Tidy My Space, kaže da su košare izvrsne za pohranu čarapa ili donjeg rublja, a savjetuje i označavanje polica za lakšu organizaciju.

Na pokretnom stalku

"Ako imate prostora, pokretni stalak omogućit će vam da objesite odjeću", rekla je Mary Jo Contello, osnivačica tvrtke Organized by MJ. Neki stalci imaju police za cipele ili torbe, što ih čini još funkcionalnijima.

Na kockastim policama

Kockaste police pružaju dovoljno prostora za organiziranu pohranu odjeće. Slično kao i kod polica za knjige, Linda Samuels, profesionalna organizatorica iz tvrtke Oh, So Organized!, savjetuje da svaka kocka bude namijenjena određenoj vrsti odjeće i da koristite košare kako bi sve bilo uredno i pregledno.

Klupice s prostorom za pohranu

Klupa s pohranom može biti višenamjensko rješenje. Može služiti kao sjedeći prostor i mjesto za pohranu deka ili odjeće. Klupice i taburei izvrsni su za pohranu sezonskih odjevnih predmeta poput džempera.

Kockasti regal Kallax, IKEA, cijena je 34.99 eura
Stalak za odjeću Turbo, IKEA, cijena je 39.99 eura
Košara za pohranu, H&M, cijena je 14.99 eura
Mala košara za pohranu, H&M, cijena je 22.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.