Evo koji je iPhone 16 model bio najprodavaniji prvi vikend

Foto: apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TEMELJEĆI svoju analizu na vremenu isporuke koje se mijenja na Appleovoj službenoj web stranici za narudžbe u SAD-u, analitičar Ming-chi Kuo vjeruje da Apple bilježi manju potražnju za najsnažnijim modelima iPhonea 16, dok je prodaja standardnog iPhonea 16 i iPhonea 16 Plus veća.

Jedan od faktora je dostupnost Apple Intelligencea

Iako su njegove tvrdnje temeljene samo na početnoj potražnji, Kuo tvrdi da je Apple prodao oko 37 milijuna jedinica standardnog iPhonea 16 u prvom vikendu. To je smanjenje od 12.7% u odnosu na lansiranje iPhonea 15.

iPhone 16 Plus u prvom vikendu pak bilježi porast prodaje od 48% u odnosu na prošlogodišnji iPhone 15 Plus. 

No iPhone 16 Pro bilježi pad prodaje od 27% u odnosu na prvi vikend iPhonea 15 Pro. Prodaja 16 Pro Max modela niža je za 16% od 15 Pro Max modela, prenosi Apple Insider.

Kuo smatra da je jedan od faktora koji su možda utjecali na početnu potražnju za ovim mobitelima činjenica da svi modeli dobivaju dugo očekivane značajke Apple Intelligence, koje će biti uvedene tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, odnosno do kraja 2024. i početkom 2025.

Dodatno, snažan interes za Plus model, kao i manji pad prodaje Pro Maxa, pokazuje da mnogi rani korisnici i dalje preferiraju veće modele. Očekuje se da će predstojeća sezona blagdana promijeniti situaciju s najprodavanijim modelima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.