Evo koji telefoni uskoro stižu

Ilustracija: Shutterstock (na fotografiji nije telefon o kojima je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ČINI se da je listopad postao mjesec u kojem mnoge tvrtke najavljuju ili planiraju predstaviti nove telefone.

Vivo X200

Očekuje se da će brend Vivo 14. listopada u Kini predstaviti svoje flagship telefone vivo X200, nakon čega bi trebalo uslijediti globalno lansiranje. 

Prema pisanju GSMArene, serija telefona vivo X200 uključivat će osnovni X200, snažniji X200 Pro i kompaktni X200 Pro Mini. Dizajn i određene specifikacije novih uređaja su unaprijed otkriveni na procurjelim fotografijama.

Prema ovim fotografijama, sva tri uređaja trebala bi imati ravne okvire s blago zakrivljenim rubovima. Također, tvrtka će zadržati kružni otok za kamere, slično prethodnoj seriji. Fotografije otkrivaju i da će serija X200 zadržati Zeiss kamere.

Što se tiče boja, telefoni X200 i X200 Pro dolaze sa sjajnom stražnjom stranom u četiri boje: crnoj, bijeloj, plavoj i srebrnoj. X200 Pro Mini ima razigranije boje i mat završnu obradu, s ružičastom i zelenom kao glavnim bojama uz bijelu i crnu opciju.

Xiaomi 15

Navodno bi uskoro trebali biti najavljeni i Xiaomi 15 telefoni, a spekulira se o dva datuma - 20. i 23. listopada. Glasine o ovim telefonima kruže još od srpnja. Prema navodima GSMArene, Xiaomi 15 i 15 Pro bit će prvi pametni telefoni na svijetu koji će koristiti nadolazeći Snapdragon 8 Gen 4 čipset tvrtke Qualcomm.

Prema glasinama, Xiaomi 15 će doći sa 6.36-inčnim 1.5K zaslonom osjetljivim na dodir s osvježavanjem od 120 Hz i svjetlinom od 1400 nita. Telefon će imati do 16 GB RAM-a i do 1 TB prostora za pohranu. Baterija će navodno imati kapacitet od 4800 ili 4900 mAh, s podrškom za 100 W žično i 50 W bežično punjenje.

Imat će IP68 certifikat za otpornost na prašinu i vodu. Na stražnjoj strani navodno će se nalaziti tri kamere s rezolucijom od 50 MP, dok će prednja kamera imati 32 MP.

Xiaomi 15 Pro trebao bi zadržati istu zaštitu od prašine i vode (IP68) kao osnovni model te istu selfie kameru i maksimalne količine RAM-a i prostora za pohranu. Međutim, razlike su u zaslonu i bateriji: Xiaomi 15 Pro će navodno imati veći 6.73-inčni 2K zaslon s osvježavanjem od 120 Hz i svjetlinom od 1400 nita te snažniju bateriju od 5400 mAh s podrškom za 120 W žično i 80 W bežično punjenje.

Imat će glavnu kameru od 50 MP, ultraširokokutnu kameru također od 50 MP te kameru s 3x optičkim zumom od 50 MP s periskopskim telefoto objektivom za bolje zumiranje.

Prema navodima, početna cijena Xiaomija 15 bit će oko 600 eura, dok će najskuplji model navodno koštati oko 720 eura. Pro model će navodno imati početnu cijenu između 690 i 720 eura, a najskuplja verzija dosezat će do 820 odnosno 850 eura. Važno je napomenuti da su ovo okvirne cijene o kojima se zasad nagađa za kinesko tržište.

Honor Magic 7 

Honor Magic 7 serija navodno stiže krajem mjeseca, točnije 30. listopada. Za novu seriju Honor telefona zasad nema puno informacija, ali prema navodima Huawei Centrala, vjerojatno će uključivati pet modela - Honor Magic 7, Honor Magic 7 Pro, Honor Magic 7 Pro Satellite, Honor Magic 7 Ultimate i Honor Magic 7 Porsche Design.

Navodi se da će Magic 7 serija biti opremljena Snapdragon 8 Gen 4 čipsetom i vrhunskim kamerama za impresivno iskustvo fotografiranja te da će svih pet telefona podržavati brzo žično punjenje od 100 W. Honor je potvrdio i svog prvog AI asistenta s nekoliko pametnih funkcija za ovu flagship liniju.

Očekuje se da će u narednim danima biti objavljeno više detalja i specifikacija o ovim telefonima.

Oppo Find X8

Šuška se da će Oppo, umjesto početkom iduće godine, nove flagship telefone predstaviti u studenom. Prema GSMAreni, stižu tri modela - Find X8, Find X8 Pro i Find X8 Ultra. Telefoni će navodno koristiti dva čipseta - Dimensity 9400 i Snapdragon 8 Gen 4.

Navodno će Find X8 imati ravan zaslon, dok će Find X8 Pro imati blago zakrivljene rubove. Find X8 Ultra dolazi s još kvalitetnijim zaslonom. Svi modeli navodno će imati vrhunske OLED zaslone s poboljšanom svjetlinom za jasniju sliku, čak i na jakom svjetlu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.