Evo koliko će navodno koštati jedan od najjeftinijih Samsung telefona

Ilustracija: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SAMSUNG još uvijek nije službeno predstavio novi Galaxy A16, ali kao što to često biva, već su procurile određene navodne specifikacije, izgled uređaja i cijene. Navodno bi ovaj telefon trebao stići na tržište u prosincu.

Renderi koje je objavio tech portal Android Headlines otkrivaju kako bi uređaj mogao izgledati. Prema njima, Samsung Galaxy A16 ima zaslon s izrezom i vertikalno postavljenu trostruku kameru na stražnjoj strani.

Skener otiska prsta, 6.7-inčni LCD zaslon, baterija od 5000 mAh

Pametni telefon ima utor za SIM karticu na lijevom okviru, dok se na desnoj strani nalaze tipke za glasnoću i gumb za uključivanje, koji ujedno služi kao skener otiska prsta.

Prema glasinama, telefon će imati 6.7-inčni LCD zaslon s rezolucijom 1080x2340, frekvencijom osvježavanja od 90 Hz i vršnom svjetlinom od 800 nita. Pretpostavlja se da će dolaziti s 4.6 ili 8 GB RAM-a i 128 ili 256 GB prostora za pohranu, ovisno o tržištu. Baterija će navodno imati kapacitet od 5000 mAh, a telefon će imati IP54 certifikat, što znači da je otporan na prašinu i prskanje vode.

Prema pisanju portala GSMArena, Galaxy A16 5G je na Geekbench testovima uočen s dva različita čipseta - Dimensity 6300 (model SM-A166P) i Exynos 1330 (model SM-A166E). Pretpostavlja se da će Galaxy A16 5G koristiti čipset Dimensity 6300 u Indiji i Tajlandu, dok će Samsungov vlastiti Exynos 1330 biti dostupan u ostatku svijeta.

Cijena od 210 eura

Što se tiče cijena, prema podacima iz internog sustava jednog europskog maloprodajnog lanca, Galaxy A16 4G koštat će 209.90 €, dok će Galaxy A16 5G biti 239.90 €, prenosi Saminsider. Obje cijene odnose se na modele s 128 GB prostora za pohranu, ali još nije poznato koliko RAM-a dolaze s ovim uređajima.

Kao i obično kod curenja informacija o cijenama, imajte na umu da se one mogu razlikovati od zemlje do zemlje, ovisno o stopi PDV-a.

Jedna od glavnih prednosti Galaxy A16 5G navodno će biti izvrsna softverska podrška, jer Samsung obećava šest velikih Android nadogradnji i šest godina sigurnosnih zakrpa. To je rijetkost u ovoj cjenovnoj kategoriji, što bi moglo biti ključna prednost za korisnike koji se dvoume između Samsunga i konkurencije.

Također, sve ove navode uzmite s dozom rezerve sve dok Samsung službeno ne predstavi novi telefon. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.