Evo koliko Kraševe čokoladne Napolitanke koštaju u Njemačkoj

Foto: X/Čitatelj

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDNA od tema koje su u posljednje vrijeme izazivale razne reakcije svakako je cijena Kraševih Choco Napolitanki. Nakon našeg posljednjeg članka o cijenama te slastice u trgovinama u Hrvatskoj, javio nam se čitatelj koji je u jednoj trgovini na obali, unutar kampa, pronašao 500-gramsko pakiranje po cijeni od 8.19 eura. Ipak, to nije najviša zabilježena cijena.

Foto: Čitatelj

Kako izvještava Danica, na platformi X (prijašnjem Twitteru) jedan korisnik je podijelio fotografiju istog pakiranja po cijeni od 7.19 eura i napisao: "Bez komentara... da su bar fine." Njegova objava izazvala je lavinu komentara. Između ostalih, jedan korisnik je istaknuo kako u jednoj pulskoj trgovini isto pakiranje stoji čak 8.29 eura.

U Njemačkoj isto pakiranje košta 4.99 eura

To je više i od cijena u našem posljednjem članku, ali i od cijene koju nam je poslao čitatelj. Dok su neki pokušali opravdati ove visoke cijene rastom cijene kakaa na svjetskim burzama zbog nestašice te sirovine u Africi, to opravdanje nije bilo dugog vijeka.

Naime, jedan korisnik objavio je fotku istog tog pakiranja Napolitanki u trgovini u Njemačkoj po cijeni od 4.99 eura. Kraš čokoladne napolitanke od 500 grama dakle u Puli stoje 66 posto više nego isti tjedan u trgovini u Njemačkoj. A nije da su nam plaće baš veće nego u toj zemlji, zaključuje Danica. 

"Ovo više nije normalno", "Jeftinija teletina po kili", "Da budemo fer, jako su fine, nažalost neću više ih nikada kupiti", "Skupo", "Užas", "Ne kupujte", neki su od komentara drugih korisnika na X-u na cijene Kraševih Napolitanki u našoj zemlji.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.