Evo zašto rabljenu odjeću trebate oprati odvojeno. Ljudi pišu: "Uvijek prvo iskuham"

Screenshot/Foto: TikTok/dm.hr/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO često kupujete rabljenu odjeću, trebali biste je pomno očistiti prije nego što je stavite u perilicu rublja. Savjet je to koji je na svojem TikToku podijelila Cristina (@itscristinaalor), a video je prikupio preko 289.000 pregleda. Video je snimila nakon većeg šopinga rabljene odjeće u New Yorku.

"Sva odjeća, ne samo rabljena"

"Ovo je podsjetnik da namočite svoju rabljenu odjeću u OxiClean prije nego što ju operete s ostalom odjećom", napisala je i pokazala kako cijedi prljavštinu iz rabljene odjeće.

@itscristinaalor New York City thrifting #oxyclean #shout ♬ Everybody Wants To Rule The World X Electric Love - darcy stokes

"Ne samo rabljena odjeća. Svaka odjeća koju kupim bude namočena i oprana. Nikad ne znaš što je netko drugi nosio i vratio", "Uvijek prvo odvojeno iskuham", "Sva odjeća, ne samo rabljena", "Kupila sam vestu za koju sam mislila da je crno-smeđa, ispostavilo se da je bež", "Ja ih samo odvojeno operem", "Uspješno si me nagovorila da nikad ne kupujem rabljeno" neki su od komentara na objavu.

Rabljena odjeća najčešće nije oprana prije prodaje, što znači da može biti puna parazita, znoja, dima i plijesni, prenosi Daily Dot. Stoga stručnjaci preporučuju da operete rabljenu odjeću prije nego što je nosite.

OxiClean koji je Cristina preporučila nije dostupan u Hrvatskoj, no pronašli smo slične proizvode.

Vanish Oxi Action prašak, dm, cijena je 8.90 eura
Heitmann Oxi Color, Amazon, cijena je 9.88 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.