"Znojila sam se": Ženu optužili za krađu na samoposlužnoj blagajni

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDNA se žena nedavno na TikToku požalila kako se zbog samoposlužne blagajne osjećala kao zaposlenica trgovine. U viralnom videu s gotovo pola milijuna pregleda Gia Pendergast (@giapendergast) prozvala je Walmart zbog nedostatka blagajnika, prisiljavajući ju da sama obavi posao.

"Poznat osjećaj"

Gia nije pobornica samoposlužnih blagajni i kaže kako je čine nervoznom. No kad je došla u Walmart, primijetila je da je samo jedna blagajna otvorena, dok je 15 samooslužnih blagajni bilo slobodno. Odlučila se za samoposlužnu blagajnu zbog gužve. Čim je tamo došla, troje zaposlenika ju je krenulo promatrati.

"Ako imate vremena stajati i gledati me, možda biste trebali raditi na blagajni", rekla je. "Gledali su me kao kriminalku. Znojila sam se, ne volim kad me se tako promatra."

Kad je završila sa skeniranjem, prišla joj je jedna zaposlenica da je pita je li skenirala toaletni papir. Nakon što je pregledala svoj tablet, zaštitaru je rekla da provjeri njezin račun. Utvrdili su kako ništa nije ukradeno, no Gia je napustila trgovinu s velikom nelagodom.

@giapendergast #walmart #shopping #shoppinghaul ♬ original sound - Gia Pendergast

"Konačno video s kojim se mogu poistovjetiti", "Napustila sam kolica puna robe jer su bile slobodne samo samoposlužne blagajne", "Najviše volim kad me pitaju jesam li sve skenirala prije nego što završim", "Ne podnosim kad tako gledaju", "Blagajnica sam već 20 godina i odmah sam se zapitala zašto nisu na blagajnama umjesto da te gledaju" neki su od komentara na objavu.

Mnogi su dodali kako je u njima obližnjim trgovinama takva praksa uobičajena: "Dogodilo se i meni", "Isto se dogodilo mom suprugu", "Ovo rade i kod mene u Kanadi", "Poznat osjećaj".

Potreba za nadzorom na samoposlužnim blagajnama razvila se zato što neki korisnici priznaju kako ih koriste za krađu. Pri tome koriste takozvani "banana trik" pri kojemu namjerno unose jeftiniji artikl umjesto proizvoda koji doista kupuju i tako štede, a mnogi ne smatraju da bi ovaj trik trebao biti kazneno djelo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.