Googleov događaj razočarao je mnoge: "Najgori dosad"

Screenshot: Instagram

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOOGLE je u utorak, 12. kolovoza, održao svoj godišnji događaj Made by Google. Ovaj događaj održan je nešto ranije nego prijašnjih godina, a neki spekuliraju da je to zbog želje da preduhitre Apple i pozicioniraju se kao vodeći igrač u području umjetne inteligencije. Na događaju je, naravno, bilo puno govora o Googleovom AI-u, ali predstavljeni su i novi telefoni te drugi uređaji.

Međutim, zbog naglaska na umjetnu inteligenciju i njezine značajke, uređaji su pali u drugi plan, što je izazvalo nezadovoljstvo kod mnogih.

"Google je jedva spomenuo najnovije telefone"

Novinar tech portala Digitaltrends, Andy Boxall, nazvao je ovaj Googleov događaj "najgorim dosad". Zamjerio je što fokus nije bio na telefonima, već na AI-u. "Google je jedva spomenuo najnovije telefone i hardver te je površno prošao kroz tehničke karakteristike tijekom svog Made by Google događaja 13. kolovoza, u žurbi da nas uvjeri kako je njihov AI zanimljiviji", napisao je u svom osvrtu.

Kao dokaz da događaj nije bio usmjeren na nove Pixele, već na AI, naveo je činjenicu da je Google koristio konkurentske Samsung i Motorola telefone za demonstraciju svojih AI značajki, dok je u "prvom satu događaja prikazano tek nekoliko rendera koji prikazuju Pixel 9 telefone".

Boxall također zamjera što je Google samo 10 minuta posvetio predstavljanju novog sata Pixel Watch 3. Ističe i da je predstavljanje slušalica Pixel Buds Pro 2 iskorišteno za demonstraciju razgovora s Gemini Live. "Bilo je neugodno kao i sve druge AI demonstracije tijekom događaja, pa opet nismo ništa novo naučili, a sigurno nije pomoglo u prodaji proizvoda", napisao je.

"Sažetak: AI, AI, AI, AI, AI, AI"

Čini se da se s njim slažu i mnogi korisnici Reddita, koje je ovaj Googleov događaj također ostavio ravnodušnima zbog forsiranja umjetne inteligencije.

"Brojim svaki put kad su rekli AI", "Toliko sam umoran od toga da se AI koristi kao prodajna točka", "Toliko mi je dosta ovog AI sranja", "Ovo je bilo razočaravajuće", "Toliko AI gluposti koje ljudi nikada zapravo neće koristiti", "Sažetak: AI, AI, AI, AI, AI, AI", "Činjenica da su na Googleovom događaju demonstrirali Galaxy telefone, a oni su se srušili dva puta", neki su od komentara.

Međutim, na Googleovom Instagram profilu mogu se pronaći pozitivniji komentari vezani uz Gemini i Googleov event. "Moj najdraži AI", "Govori tako realistično", "Zvuči odlično", "Bravo", "Jako kul", "Sviđa mi se Gemini, nevjerojatan je."

Podsjećamo, Google je 13. kolovoza održao svoj godišnji događaj Made by Google, na kojem je predstavio, između ostalog, novu seriju telefona Google Pixel 9, treću generaciju pametnog sata Pixel Watch i bežične slušalice Pixel Buds Pro 2. Sve što je predstavljeno, kao i cijene uređaja, možete vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.